Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Novembermetoden

2018-11-06 08:04:48 i Allmänt

Och så blev det november. Enligt mig den jobbigaste månaden på året. Dels på grund av det kompakta mörkret, det lynniga vädret men kanske framför allt att jag har upplevt en hel del jobbigt under november månad tidigare år (dödsfall, saknad och oro). Men i år har jag uppfunnit novembermetoden! Den går ut på att få en stunds dagsljus varje dag mitt på dagen (en stor fördel med att vara föräldraledig), "carpa" järnet av myset som faktiskt blir av mörkret (vill inte tänka på vår värmeljus-budget...) och hitta på saker att se fram emot så som kalas, Stockholmsresa och kompisdejter. 
Annars då? Vi hade ett jättemysigt lov och Vidar är inne i en skön period av extremt roliga sägningar. Sedan han blev blöjfri känns han dessutom så HIMLA stor!? Vad hände liksom med min bebis? Tur att Amelia erbjuder obegränsat med bebismys fortfarande! Under lovet gick inte Vidar någon förskola så vi hittade på en massa grejer så som lekdejter, massa läsning som vanligt, Pippi-mys, öppna förskolan, häng med morbor Ludvig på bibblan och Pralineriet (efter att han hjälpt mig att tömma bilen på skräp på återvinningscentralen, haha) och i fredags körde vi tacomys (som resten av Sverige säkert) och så pysslade Christoffer och Vidar iordning pumpan - något Vidar sett fram emot hela veckan. I lördags bjöd vi in mamma, pappa, Kikki, Thomas och Linda på All helgona-middag. Vi bjöd på musselsoppa, tjälknul, rotselleripuré, ugnsbakad rödbeta, honung- och clementinglaserade morötter och torrostade mandlar och avslutningsvis en frozen cheesekake på pepparkaksbotten med kolasås emellan toppat med lingon (har ju en VISS jullängtan i kroppen så jag tar mina chanser, hehe). Det var SÅ himla härligt att laga mat helt ostörd och lekproffset Linda underhöll Vidar medan Amelia först sov ute i vagnen och sedan fick ett päron av farmor. Under söndagen hade vi turen att bli bjudna på middag hos Hanna och Ludvig. De bjöd på världsgoda quesadillas och Vidar åt tre stycken + massa tillbehör, haha! 
Dagens plan är att äta färdigt frukosten, ge Amelia gröt, invänta hennes trötthet och sedan vila tillsammans med henne fram till lunch. Så skönt! Perfekt vilarväder idag också. Efter lunch fortsätter röjarprojektet i källaren och kl. 15.00 hämtar vi hem Vidar som imorse deklarerade: "Mamma, du och lillan hämtar mig klockan 15.00 men först ska jag leka i storsalen. Jag ska springa!". 
Vi dukade med min farmors gamla kökshanddukar som hon hade som ogift. Och så en kvist lingonris!

Skriv en kommentar