Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

15 h/vecka har startat!

2018-03-13 12:57:00 i Allmänt

Tänk vad liten han varit! Här var han cirka 7-8 månader, lillparveln. 
Imorse när vi åt frukost sa jag till Vidar:
Ska du fara på föris idag?
Vidar: Nej, mamma.
Jag: Jomen, du ska ju vara där idag och leka med dina kompisar!
Vidar: Nej, hemma!
Men rätt som det var hade han hoppat i skorna, tagit på sig jackan och mössan och var på väg ut genom dörren och väl på föris stegade han in med raska steg. Jag är nu föräldraledig i väntan på bebisens ankomst (BF den 28 mars men räknar med att gå över, hehe) och vi har bestämt att ha Vidar på Tallkotten 15 h/vecka till bebisen anländer och därefter ska vi in i bebisbubblan hela familjen. Tänk, snart är vi en familj på fyra?! Stort ju! Efter det är planen att Vidar ska fortsätta gå 15 h/vecka och sedan vara hemma med mig och syskonet. Planen är att jag ska vara föräldraledig 2018 ut och sedan tar Christoffer över. 
Vidar är inne i en så himla rolig period just nu. Han är liksom stor och liten på samma gång. Stor och förståndig och förstår så mycket men ena stunden liten och vill vara nära, nära och gosa. Jag är glad att han har båda delarna i sig; att han både är närhetssökande (som ju måste visa på någon slags grundtrygghet hos oss som föräldrar) och att han vågar testa nya saker och vara självständig. Han går mer mot att vara en egen liten person helt enkelt. 
Det var verkligen härligt och bra för mig att ha honom hemma hela förra veckan under sportlovet och att vi tog det lugnt och mest var hemma. När vardagen rullar på med jobb och åtaganden finns det helt enkelt mindre tid för just den där kvalitetstiden, även om små stunder ju också är otroligt viktiga! Jag märkte hur Vidar också tyckte om det!
Nu inväntar jag Marika och Melinn som ska komma med ägg. Jag och mamma ska lägga 12 ägg i den nya kläckaren mamma köpt till mig i tidig födelsedagspresent (TACK!). Vi ska dels lägga egna ägg från Hedemora och Ölandshöns men även få ägg från Blommehöns och Lomanhöns. Spännande att se om det blir kycklingar eller bebis först här på gården, hehe! 
Vid 15.30 ska jag och Vidar åka in till Vilhelmina och först bada med Evelina och Viking och sedan också bli bjudna på middag hos dem, så bra tisdag! 
 

Skriv en kommentar