Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Vardagen är här igen

2018-08-28 11:13:00 i Allmänt

Nu har vi kickat igång vardagen igen efter ett långt, härligt sommarlov tillsammans. Igår började Christoffer jobba igen efter semestern och Vidar började idag sina 15 h förskola/vecka. Han kommer gå tisdagar och torsdagar 7,5 timme vardera och Christoffer lämnar och jag hämtar. I och med att Christoffer hämtar brukar jag och Amelia passa på att ta sovmorgon om vi känner för det och imorse var det extra skönt att ligga kvar i sängen och lyssna på regnet. 
Även om det är skönt och välbehövligt att vara själv med Amelia saknar jag Vidars sällskap. Han är så himla klok! Igår fick han titta en stund på Lejonvakten och plötsligt utbrast han: Titta mamma, där är farfar! Uppe i himlen! när Mustafa visade sig på tv-skärmen. Alltså! Det föll några tårar då vill jag lova. 
Igår var första vardagen som sagt och min nervositet över att ensam rodda barnen visade sig vara obefogad. Lillan sov 4 h totalt, vi gick en promenad med Ida, stekte pannkakor till lunch efter Vidars önskemål, gjorde jordgubbssmoothie til mellis och på kvällen åkte jag och Amelia till Brukshundklubben för styrelsemöte. Det är en massa kursverksamhet igång nu (valp, allmänlydnad och spår) och jag blir sugen på att leda kurser och gå kurser men jag har sagt att detta år ska vara lugnt på den fronten. Det känns bra att få längta lite också! 
Idag har VIdars förskola utedag så det nya regnstället kommer väl till pass. Det är ett Didriksson-ställ jag fyndade på Outnorths rea. Vidars gamla ställ var för litet men skalkläderna från Polarn & Pyret som inhandlades våren 2017 är nu inne på fjärde säsongen (vår, höst, vår och nu höst igen) även om byxorna är i minsta laget. Nu kollar jag för fullt efter overall och har bestämt mig att det blir en från Isbjörn igen - vi var så himla nöjda med den vi hade ifjol (som nu är urvuxen och nedpackad till lillan att ärva). Man får verkligen vad man betalar för! 

Kommentarer

Emma
Hej! Vilken storlek köpte du till Vidar i PoP skalkläder? Och vilken klädstorlek hade han då? Jag tycker det är så svårt att veta vilken storlek man ska satsa på! 😂
Svar: Hej! Ja, det är supersvårt! Generellt är PoPs skalkläder rätt stora i storleken har jag märkt. Jag köpte skalkläderna våren 217 och då hade han 86-92 och jag köpte storlek 92 och de kan han ha än och nu drar han storlek 98. Byxorna börjar dock bli i minsta laget men snart är det väl dags för overall tänker jag ;)
Carolina Lidström
Emma
Tack för svar!

Skriv en kommentar