Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Dagbok från Rajastrand

2018-08-15 10:23:47 i Allmänt

Nu är vi här! I "Jajja" som Vidar säger. Det är 10 grader och regn i luften. Långt från värmebölja och härjande skogsbränder. Vi bor i svärfars hus som nu Kristian tagit över. Det känns så himla märkligt att vara här utan Sten-Åkes bullriga skratt och hans frågor om hundar och berättelser om skogsturer och historier från förr. Någon som också är högt saknad är Noi och hennes värme och glädjen över att busa med Vidar.
Tänk va, Sten-Åke, nu mer dricker jag kaffe! Du behöver inte fixa te utan en kopp kaffe med en gräddskvätt går bra! Vidar säger "farfar uppe i himlen, kör skoter och fiskar och tittar ner på mig". Visst gör du det va? 
Idag ska vi ut och grilla klämmackor! Lillan ska få inviga brorsans gamla Mini Rodini-overall som säkerligen kommer vara alldeles för stor men vem är hon att ge hals över en sådan sak? Huvudsaken en får äta och sova säg! 
Minns den här dagen från förra sommaren så väl. Vi åkte båt med Sten-Åke och Noi och det var varmt och härligt så vi låg på marken ute på holmen och hade det så himla bra. Sådana här dagar är jag glad över min goda minnesförmåga. Snabbt tar jag mig tillbaka till hur det var,  vad som sas och hur det kändes. Sinnena kopplas på och tidsresan är ett faktum. 

Skriv en kommentar