Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Amelias dagar 4,5 månad gammal

2018-08-07 10:09:00 i Allmänt

Hej hej! Det är jag, Amelia, som fattat tangenterna. Tänkte berätta lite om hur mina dagar ser ut just nu. Nu på sommaren och när pappa har semester tar vi dagarna lite som de kommer men vi har ändå några tider som vi försöker hålla någorlunda. Vi brukar vakna av storebror som väcker oss någon gång mellan 07.00-08.00 och då ligger vi kvar i storsängen och myser en stund. Sedan går vi upp och fixar frukost och då ligger jag i babygymmet och tränar lite. Jag tycker det är skönt att sträcka ut kroppen efter nattens sömn. Efter frukostbestyr leker vi och myser en stund. När jag varit vaken i två timmar brukar jag bli trött igen och då gnyr jag till och försöker visa vad jag vill. Mamma säger att jag har olika gny-ljud för hungrig/trött/överstimulerad/uppmärksamhet. Jag ammas och läggs antingen uppe i sängen eller i vagnen där jag sover allt mellan 1 h och 2,5 h, beroende på hur trött jag är. När resterande familj äter lunch har jag nu mer börjat sitta med vid bords. De rullar upp handdukar som de stoppar om mig och så får jag sitta i storebrors barnstol som han vuxit ur. Jag har provat smakportioner nu, potatis och morot. Mamma säger att vi ska börja med basfödor först innan vi går vidare på frukt och bär och sånt som ser så himla gott ut.
På eftermiddagen blir jag trött igen och då ammas jag och somnar igen (jag är ju bara fyra och en halv månad än så det är fortfarande mycket amma/sova om dagarna. Sover en stund (lika olika som på förmiddagen, ibland kortare ibland längre men jag är alltid glad när jag vaknar). Ibland hinner jag sova tre gånger om dagen och ibland bara två, beroende på hur långa sovstunderna är. En rutin vi nu börjat med om kvällarna är kvällsfika för Vidar och bebisgröt till mig - det älskar jag! Jag har nu ätit gröt i drygt en vecka och äter redan en stor portion och går det för sakta med matningen skriker jag för fort ska det gå och mycket vill jag ha! Häromkvällen försökte mamma och pappa börja med ännu en ny rutin: somna och sova kvar uppe själv på kvällen. Det gick sådär. Själva insomnandet gick bra och jag sov en stund men sen vaknade jag och ville komma och ligga nära mamma i soffan och sova där istället. Ibland nattas jag i vagnen och det brukar gå bra men vagnen är ju inte sängen liksom.
Pappa och mamma säger att de ska fortsätta med kvällsrutinen så vi får väl se hur det går framöver. Storebror sover ju i rummet intill så jag är ju inte helt själv där uppe. Om nätterna sover jag bra och somnar om fort efter amningarna. Oftast äter jag två gånger på natten. Det var jag, 4, 5 månad! Ha en fin tisdag alla ni!
 

Skriv en kommentar