Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Uppdatering om livet som tvåbarnsföräldrar.

2018-04-10 09:10:00 i Allmänt

Om två dagar blir Amelia tre veckor gammal. Just nu sover hon i vagnen och jag äter frukost. Vidar är på förskolan och Christoffer är på jobbet. Imorgon är han föräldraledig igen. Han hade så tur då påsken innebar två röda dagar och så tog han ut två semesterdagar också vilket gjorde att han kunnat vara ledig lite längre. På fredag ska jag och barnen vara själva för första gången men jag tror att det ska gå bra. Så länge jag kan lägga undan alla krav på allt annat och bara fokusera på barnen borde det inte vara några problem.
Vi har verkligen njutit av denna tid tillsammans och igår när vi gick en promenad med barnen och hundarna (känns fortfarande skumt att skriva barnen i plural, hehe) konstaterade vi att vi inte kunnat få en bättre första tid som tvåbarnsföräldrar. Solen har visat sig i ett pärlband av dagar, Amelia har hittills varit tillfreds med tillvaron, vi har gjort utflykter och bara myst tillsammans. Vidar har kommit in i en pusselperiod och lägger utan problem 15-bitars pussel så vi måste upp på lagårdsvinden och leta fram fler pussel. Han är så himla fin mot lillasyster och vill gärna pussa och krama henne. Han stryker henne på huvudet och liksom suckar förnöjsamt. Imorse kom han in till oss (jag och Amelia sover i gästrummet/biblioteket) när han vaknade och Amelia låg på den inre sidan av sängen och ammade så han såg henne inte först och utbrast: LILLAN?! och tittade förskräckt på mig som att han trodde att hon var borta och när han såg henne strök han henne på huvudet och sa: Åh, Lillan! Älskade lille Vidar. 
Och till sist; en bild som Linda tog i helgen när vi var i Raja, hehe. 
Dagens plan är att åka och hälsa på mina elever och kollegor på jobbet och så ska jag hämta Vidar klockan 15.00. Ikväll kommer två av mina gamla elever och hälsar på! Så bra dag! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Monika Helena
Men vilka underbara bilder. Njuuut! Bästa tiden vara föräldraledig. Kram.

Svar: Tack! Ja, det ska jag göra! Det är så himla underbart väder! Saknar dock morgonsimningen med er <3 Kram!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar