Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

En oktobersöndag mot vintertid

2017-10-29 19:45:00 i Allmänt

 
Vilken söndag det varit! Jag har fotat en hel del så jag tycker att vi tittar på hur dagen sett ut för oss här uppe på backen i Dalasjö!
Eftersom det är vintertid nu så vaknade Vidar en timme tidigare (fast i hans vanliga tid) så vi tog en lugn morgon med mysfika i vardagsrummet (gäller att passa på när Christoffer var borta och styckade älg, hehe). Efter frukost och lite tvättfix gick vi ut i solen. Dagen till ära invigde vi Vidars vinteroverall för säsongen!
Och på tal om outfits... här är ett ganska häftigt ihopplock! Sockar från farmor, andrahandsfyndad tröja från min kollegas son samt mjuka jeansbyxor med axelknäppning som min mormor gjort.
Efter lunch blev det sovvila i vanlig ordning. Medan Vidar sov (är så nöjd med den nya åkpåsen från Voksi som jag Tradera-fyndat!) städade jag och mamma i hönshuset och fyndade grejer i lagårn. Det fyndet får bli ett eget inlägg så småningom! Begriper inte hur jag FORTFARANDE kan fynda där?! Känns som att jag gått igenom varje millimeter.
Efter vilan blev det mellis nere vid sjön. När det är så här fint måste alla tillfällen tas till att förtära måltiderna utomhus. Kan varmt rekommendera Vidars vattenflaska förresten. Den är i glas med silikonnapp och greppvänligt silikonhölje. Den kommer från Life Factory och Vidar fick den av farbror Kristian.
Oktoberljuset levererade!
Sådana här dagar njuter jag extra av att bo här. Att bara kunna vandra ner till sjön över åkern och njuta av detta.
På eftermiddagen kom Christoffer hem med massor av älgkött. Vidar älskar verkligen att vara med när vi fixar med olika saker och här hjälper han till så gott han kan. Tror på att barn lär sig mycket av att få vara med de vuxna. Lika mycket tror jag på att det ibland är mest effektivt att arbeta på tu man hand så när det var dags för paketering kom mormor över och badade Vidar och läste sagor för honom. Jag vet, vi är bortskämda med barnvakt i gården bredvid, hehe!
Nu ska jag försöka motivera mig själv till lite träning (styrka med kroppsvikt och lite yoga på det) och sen ladda för Jordskott. Alltså huvva. Någon annan som ser det?
 
 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar