Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Så lider veckan mot sitt slut

2017-11-12 20:16:20 i Allmänt

Vinterfint på bron!
Och vilken vecka sen! Den går till historien som en av de sämre veckorna i mannaminne. Först får Vidar magsjuka, sen jag och nu Christoffer som insjuknade i gårkväll. Vi hade precis slagit oss till bords när han säger att han mår illa. Han hann äta kanske tre tuggor av maten innan han gav upp. Vi som hade lagat plankstek med älgfilé och hemslagen Bearnaisesås (min första! Orimligt stolt, hehe! Var så nervös över att den skulle skära sig och läste receptet sjuttioelva gånger innan jag satte igång. Det är ju mycket att tänka på med temperatur, vattenbad och konsistens hit och dit). Jag fick alltså en lördagskväll för mig själv igår efter att Vidar somnat och Christoffer lagt sig för att vila bort sjukan. Och vad gjorde jag? Badade i dryga timmen och hade hemmaspa! Mycket väl utnyttjad tid om jag får säga det själv. En är ju inte direkt fräsch efter att ha vabbat och själv varit sjuk, direkt.
Jaja, nog om sjuka! Nu går vi förhoppningsvis friskare tider till mötes. Idag har jag ångat på i mitt vanliga tempo och förutom tvätt, dammsugning, städ av badrum och småplock här hemma har jag och Vidar hunnit med promenad, mysfika hos mormor och morfar och kvällsbesök hos bästa grannarna Kalle och Kerstin. Vidar hade sin prime time och busade hejvilt och dessutom kom ju favoriten Ida också <3. Medan Vidar sov sin lunchvila gjorde jag vinterfint på bron med granris och röjde fram det gamla fina träskåpet från lagårn. Planen är att det ska få sig en omgång färg och sedan bli leksaksskåp i det blivande lekrummet! Hade planer på att fixa en massa med det rummet i helgen men det blev ju som det blev med den planen. "Tider skola komma!", som min käre far brukar säga. Det blev inte mycket till Fars dag-firande för Christoffer idag då han legat hela dagen men som tur var firade jag ju honom i förskott med date och överraskningsmiddag på Restaurang Malgomaj i tisdags. Vidar är ju lite för liten för att ta egna initiativ till firande av bemärkelsedagar.
Nu återstår en stunds jobb innan "Jordskott" och nybakad limpa (tack världens bästa pappa). Hann ju bara jobba måndagen i veckan så jag vill gå igenom mailen och lägga upp en plan inför veckan så jag inte kommer på jobbet med andan i halsen imorgon.
 
 

Skriv en kommentar