Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Receptet för att orka med en intensiv dag!

2017-05-03 16:44:00 i Allmänt

Haha, galen bild! Äh, det bjuder jag på! Hänger i lokalen och har middagspaus. 
Den här onsdagen är väldigt intensiv. Först tre timmar rättning av nationella prov (läsförståelsedelen). Alla mina elever klarade det! Sedan lunch följt av 40 minuter snabb promenad i solen för att tanka energi inför eftermiddagen och kvällen. Från kl. 13.30 till 18.45 har jag lektion på lektion (gitarr- och sångelever) följt av styrelsemöte med Brukshundklubben till cirka 21.00. Tänker nu ge er receptet på hur jag lyckas ro i land dagar som dessa. 
1. Ta på dig något du är bekväm i. Osköna kläder är enbart irriterande dagar som dessa. Alla andra dagar också förvisso. Jag har på mig mina skönaste jeans, en favorittröja och Nike-sneakers. 
2. Ta med matlådor och ta minst en halvtimmes paus när du äter. Förbered även mellis. Du vill inte att ditt blodsocker ska dala dagar som dessa.
3. Planera ALLT som går att planera. God planering är en bra grund och ger frihet till improvisation där och OM det behövs. 
4. Gör något som bryter dagen i två delar om du har möjlighet. I dag gick jag en promenad till exempel. Ibland kan det vara att lysna på musik eller lägga sig och vila en kvart. Fokus flyttas och du hämtar kraft. 
5. Be någon att vara snäll mot dig. Har exempelvis bett Christoffer att fixa kvällsfika till jag kommer hem. Då har jag något att se fram emot om dagen känns lång.
Nu ska jag äta upp min mat och sedan ladda inför dagens två sista lektioner och sedan åka på styrelsemöte! 
 
 

Skriv en kommentar