Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Veckans planer v. 11

2017-03-13 15:17:00 i Allmänt

I går kom vi hem efter en hel vecka av sportlovsfirande och kvalitetstid med familjen. Jag drog på lydnadstävling (tävlade dock inte själv med Imra eftersom vi inte hunnit träna in de nya momenten för den nya klassen ännu) och Christoffer åkte till Åsele på ringträning med Major. Vidar var lycklig som fick ha en myskväll med mormor! 
Jag sitter i lokalen och äter mellanmål medan jag laddar upp inför eftermiddagens sångelever, två ungdomar och en vuxen - kul! Tänkte passa på att skriva ner veckans planer - ett "bloggkapitel" som jag ju började med veckan innan lovet. Så, vi kör!
Måndag: 08.00-13.00 - Jobb på skolan. Det var särskilt roligt att återse mina elever som varit på praktik! 13-17.30. Jobb med företaget. Fakturering, skiss på texter till hemsidan (som är under konstruktion! Har dock lejt bort det till en expert som kan det där med hemsidor betyyyydligt bättre än mig, hehe), planering och så avslutar jag med tre sångelever! Kvällen ska ägnas åt middag, springrunda med Jax, kanske hinna blogga om sportlovsveckan och så dejt i soffan med Christoffer och titta på "En annan del av Köping" - blir så glad av det programmet! 
Tisdag: Morgonpromenad (älskar att börja dagen så). Jobb på skolan från 08.00-15.00 (Arbetsplatsträff, lektioner och planering) och sedan drar jag till lokalen för att ha två sångelever, en man och en tjej - så kul! På kvällen har vi årsmöte för Byaföreningen och det blir faktiskt mitt sista möte där då jag avsagt mig mitt sekretetaruppdrag på grund av tidsbrist. Om jag ska göra något vill jag göra det bra och det hinner jag inte med just nu. Känns både sorgligt och skönt. 
Onsdag: Morgonpromenad och jobb på skolan från 09.00-12.00. Mellan kl. 13.00-19.00 har jag fem sång/gitarrelever och i pauserna ska jag förbereda för en pianolektion samt för torsdagens körsång. När jag jobbat klart ska jag hälsa på Ludvig och Hanna och så ska vi se Sveriges Mästerkock tillsammans. Christoffer och Vidar åker till Raja på onsdag så jag har liksom inget att skynda mig hem för. 
Torsdag: Jobba på skolan från 08.00-13.30 och sedan har jag fyra sång/gitarr/piano-elever på två och en halv timme så då gäller det att ha förberett allt innan. Kl. 16.30 swischar jag hem och kl. 19.00 ska jag vara på plats igen för körsång, längtar redan! Det är verkligen en av veckans höjdpunkter!
Fredag: Veckans lugnaste dag. Jobbar på skolan mellan 08.30 och 11.00 och har endast en lektion. Har inga elever i företaget på fredagar utan jobbar med det som behövs jobbas med. Kanske äter jag lunch med ett gäng jobbarkompisar och tar tidig helg och lägger mig på sängen och läser. Ska också springa på fredag, det är liksom en tradition. Eventuellt åker jag till Raja till helgen men jag har inte bestämt mig ännu. Det vore härligt med en helg hemma också. Har massa projekt på gång som jag vill greja med hemmavid. 
Lördag: Oklart, se ovan. Träna ska jag göra i alla fall! Jag ska även kolla med pappa om han vill avsätta en timme eller två till att gå igenom ekonomin i företaget. GULD med en pappa som är haj på det här med siffror för det är verkligen inte min starka sida!
Söndag: Min enda plan för söndagen är hundträning. 
Hoppas ni alla får en fin vecka. Avrundar med en bild från en av veckans turer! Vackra vårvinter!
Strålande sol, massor av snö och en ettåring som älskar att sitta där på renskinnet och titta på eld, på fiskar och på skotrar som brummar. 

Kommentarer

Therese Bjärstig

2017-03-13 - 17:26:50
Vilket ljuvligt foto ❤️👍🏻 Och det låter även som om du har en riktig kul vecka framför dig också, med planering och struktur hinner man mycket - även att vara lite impulsiv! Och klokt att kliva av sekreterarjobbet, allt har sin tid! Förstår dig så väl, för tar man på sig något vill man ju göra det till 100% och inte halvdant med dåligt samvete! Ha nu en toppen vecka!

Skriv en kommentar