Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Att berätta om något nytt, spännande och jätteläskigt

2017-01-11 16:21:00 i Allmänt

Nu har dagen kommit då jag ska ta mod till mig och berätta vad det är för möten jag sprungit runt på under hösten och vad det är för "projekt" som upptagit min tid. Som ni vet sade jag upp mig på deltid i höstas vilket jag skrivit om tidigare. Nu arbetar jag deltid på som gymnasielärare i svenska och ska den övriga tiden göra något så läskigt som att utveckla det företag jag startat. Förstår knappt själv vad det är jag har satt i rullning. Jag, det största jäkla kontrollfreak som finns, ska alltså pyssla med något som KANSKE fungerar, som KANSKE ger mig ett underlag för en själig inkomst och som KANSKE visar sig fungera på sikt. 
Det som fick mig att våga ta detta steg är att jag har utbildning, kunskap och erfarenhet inom detta men framförallt har jag en jäkla vilja när jag bestämt mig för något. Det är inte kul att greja med en budget, det är inte heller så intressant att skriva en affärsplan, göra marknadsundersökningar, lära sig om momsdeklaration och allt annat välbehövligt men trist - dock är anledningen till att detta det som får mig att göra det. Anledningen stavas min företagsidé. Och vad är det då det handlar om? Jo, låt mig berätta.
Mitt företag heter "Lidström Text & Ton" och ska erbjuda privatundervisning främst i sång men även piano och gitarr på grundnivå. Företaget erbjuder även körverksamhet, samarbeten med skolor och företag och frilansuppdrag som sångsolist och pianist. Jag kommer också erbjuda företag och privatpersoner röstcoahning (har du till exempel ett jobb där rösten är ett av dina huvudverktyg kan du anlita mig för att lära dig om hur du på bästa sätt ska ta hand om och hantera din röst för att undvika slitage). Det är alltså TON-delen. Sedan har vi TEXT-delen vilken innebär konsultarbete med text- och språkrådgivning till företag och privatpersoner. Företag kan exempelvis anlita mig för att göra kundrelaterade texter mer läsarvänliga (ett område där många företag har brister) och privatpersoner kan anlita mig för exempelvis korrekturläsning av examensarbeten och liknande. Rättstavningsprogram är statiska och arbetar bara efter grammatiska mönster och ger inga signaler om vilken stilistisk nivå din text håller. 
Jag hoppas av hela mitt hjärta att det här företaget blir något som ger mig lön för mödan och att jag får ett kundunderlag. Någonstans måste man komma till en punkt där man antingen bestämmer sig för att testa eller fega ur och eftersom jag alltid brukar hylla modiga människor som gör sin grej så kan jag ju inte vara sämre. Det enda som kan hända är att jag får avveckla företaget. Eftersom jag har min lärarlegitimation att falla tillbaka på känns det tryggt. Att undervisa elever musikaliskt och dela med mig av min kunskap och passion är det som driver mig och att kunna kombinera det med min kärlek till det svenska språket OCH LEVA PÅ DET vore en dröm. Snälla, snälla ni. Får jag be er om en tjänst? Kan ni sprida ordet om mitt företag vidare till alla ni tror är intresserade av mina tjänster? (Jag kan åka till grannkommuner!). Jag vore så tacksam! 
Tar även tacksamt emot tips på någon som är en hejare på att bygga hemsidor! Önskar mig en snygg, användarvänlig och informativ hemsida där jag kan samla all information gällande företaget och vad det är för tjänster jag erbjuder. Och till sist: var god och önska mig lycka till! Jag är så jäkla rädd, nervös och spänd inför hur detta ska gå så jag behöver verkligen alla hejarop, tips, råd och omtanke jag kan få! Tack på förhand :)
Slutligen: Min familj. Vad skulle jag göra utan er? Tack för all barnvaktstid när jag varit på möten, tack för alla länkar till skickat till mig, tack för alla råd, allt stöd och pappa - även fast vi ibland ryker ihop sådär lagom mycket är vi ett bra team - du med ekonomisk kunskap och jag som den galna kreatören! Tack! Jag bjuder på musselsoppa en vacker dag. 
Här är mitt hemmakontor uppe i biblioteket i huset. Här sitter jag och planerar och grejar. Dricker te ur Spisa Ribb-koppen, lyssnar på musik och på vinande vind utanför och njuter av blå timmen utanför fönstret. 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

LYCKA TILL! Klart du kommer lyckas!
Svar: TACK! :) Ja, jag hoppas verkligen det!
Carolina Lidström
Marie
Spännande! Lycka till😊
Svar: Tack så mycket! :)
Carolina Lidström
Emma
Skaffa en Facebooksida o ett Instagramkonto relaterat till ditt företag. Jag personligen hittar väldigt mycket på Instagram :-)
Lycka till!!
Svar: Tack för tipset och för lyckönskningarna! :)
Carolina Lidström
Wow! Så himla modigt av dig att våga satsa på en dröm! Heja heja!
Önskar dig all lycka och välgång med företaget! Så himla häftigt. Med mod och vilja går det mesta.
Lycka till!
Kram!
Svar: Tack Marion! Ja, med mod och vilja kommer man långt och jag hoppas på lite tur också :) Kram!
Carolina Lidström
Ann
Vad spännande!!!! Så kul att du vågar satsa. Önskar dig all lycka till, och sprider vidare.
Svar: Tusen tack Ann! :)
Carolina Lidström
Dajana
Så himla roligt, spännande och häftigt! Stort och hjärtligt lycka till, det kommer gå strålande! (:
Svar: Tack Dajana! Ja, det känns så himla kul! Tack för dina lyckönskningar!
Carolina Lidström
Hej!
Om du är intresserad av hjälp med hemsidan så kan jag tänka mig att ställa upp :-)
Mvh Cecilia


Svar: Hej!
Åh vad bra! Jag vet ju att du har koll på sånt och din egen hemsida är så fin! Jag ska kolla runt lite så hör jag av mig! :)
Carolina Lidström
Kerstin
Klart det går bra 👍Heja på 👍😍
Svar: Tack bästgrannen min <3
Carolina Lidström
Nelly
Carolina med din drivkraft och passion kommer du säkerligen lyckas! Håll ut bara och jobba inte ihjäl dig <3

Svar: Åh, tack Nelly! Vad peppad jag blir! Precis, ska försöka att hålla i tyglarna :) Kram!
Carolina Lidström
Annika
Lycka till! 😊
Svar: Tack! :)
Carolina Lidström
Monika Helena
Lycka till! Håller tummarna för Dig. Kram.
Svar: Tack snälla! Kram!
Carolina Lidström
Annkristin
Lycka till Carolina! Du kommer att lyckas!😊
Svar: Tack snälla du! :)
Carolina Lidström
markus
Kul! Stort av dig att satsa och det låter ju hur bra som helst! =)
Svar: Ja, det känns jätteroligt! :) Jag hoppas att det ska funka! Tack för din kommentar!
Carolina Lidström

Mirjam Therese

2017-01-13 - 11:20:14
Åh vad spännande!! Och modigt!! Jag tror att det kommer att gå jättebra för dig! Lycka till!
Svar: Tack så jättemycket! Jag hoppas det! :)
Carolina Lidström

Therese Bjärstig

2017-01-14 - 11:12:43
Jag anade nästa att du hade något sådant här på G - så himla roligt!!! Ett stort och innerligt lycka till ❤️ Och med tiden tycker jag att du även ska addera och saluföra din kunskap kring hundar, tror att det skulle finnas underlag/efterfrågan även för det! Kram
Svar: TACK så jättemycket! Och tack för tipset - det ska jag fundera på! Kram!
Carolina Lidström
Vad härligt, grattis! :)
Jag har precis också tagit steget och startat eget litet företag! :) Jag är också som du, ett kontrollfreak så jag känner igen mig i mycket du skriver att du tänker och känner! ;)
Svar: Ja, det är mycket att tänka på men det är även spännande och roligt också! :)
Carolina Lidström
...förresten!
Min syster och hennes sambo jobbar med att göra hemsidor m.m. (på företag och åt företag) och de gör just nu min också! Hör av dig (på min blogg för jag visar inte min riktiga mailadress här!) om du vill ha mail till henne! :)
Svar: Tack för tipset! Jag har några namn på g men jag kanske hör av mig! :)
Carolina Lidström
Åh, va roligt! Det här kommer du fixa galant! :)
Svar: Tack för peppen! Jag hoppas att det ska gå bra :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar