Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Veckans planer

2017-02-27 15:04:00 i Allmänt

När jag var hos min vän Johanna i torsdags fick jag förutom frisörexpertis och omhändertagande av mitt hår även tips kring mitt företagande. Johanna har haft sin hårstudio länge nu och utöver det pluggar hon just nu till lärare, weho! Vi kommer att bli kollegor på två plan alltså och hon gav mig så många ovärderliga entreprenörsråd. Ett av dem rörde bloggen. Hon peppade mig verkligen att fortsätta med bloggen men att se dem som en del av företagandet och skriva en-två timmar på fasta tider istället för som nu, skriva när andan faller på och drabbas av dåligt samvete om jag inte uppdaterar så ofta som jag vill.
Med mer strukturerade inlägg kommer jag ägna en fast tid till att skriva och förbereda inläggen och så publicerar jag dem utspritt över veckan. Johanna menar att jag ju faktiskt har en potentiell kundkrets i den här läsarskaran också och även om jag inte tänker tvinga er att köpa mina tjänster kan ni kanske tipsa vänner och bekanta om mig. Att vara personlig har flera gånger visat sig vara ett vinnande koncept i företagarvärlden då många föredrar att ha en faktisk person bakom varumärket. Det gäller såklart att vårda sitt varumärke extra mycket, alltid! 
Jag tänker nu prova att ha en eller två fasta tider/vecka då jag bloggar. Har en lista på mååånga inlägg jag vill skriva men som jag aldrig tar mig tid till men nu kanske chansen kommer! Jag ska prova detta koncept under mars månad och sedan utvärdera. Självklart kommer jag att fortsätta spontanblogga då andan faller in och tid finns!
Något jag tänkte börja med i och med detta är att skriva ett återkommande inlägg i veckan som heter "Veckans planer" och som publiceras på måndagar.
Måndag: Jobb på skolan fram till 12.30. Mellan 12.30-17.00 jobbar jag med företaget. Körarrar, "vårdar mina sociala medier" (HAHAHA), förbereder för lektioner och sjunger och spelar med ett gäng brudar framåt 15.00. Kvällen ska ägnas åt löpträning, städning av badrummet (HURRA...men tur att Christoffer rensade avloppet i går i alla fall), gullande med en vild ettåring, betalande av räkningar och sedan ska jag lägga mig i soffan under yllefilten.
Tisdag: Jobb på skolan fram till 15.00. Sedan har jag sånglektioner till 17.30. Kvällen är ännu inte bestämd men förutom att umgås med familjen ska jag nog försöka klämma in en arbetsstund med min revisor (läs pappa) för att göra en ekonomisk avstämning. 
Onsdag: Jobb på skolan fram till 12.00 och sedan har jag ett helt gäng elever i både piano, gitarr och sång fram till 19.00. Så roligt! Innan den sista lektionen ska jag förbi min vän Emma och snylta på middag, längtar redan!
Torsdag: Administrativt arbete på förmiddagen. Kanske en lunchpromenad om det är bra väder? På eftermiddagen har jag sex elever och sedan hem för middag för att åka in igen och sjunga med kören till 20.00.
Fredag: Färdigställa min plan inför nästa veckas jobb. Förbereda blogginlägg. Kanske sushilunch? Någon? På eftermiddagen ska jag även springa. Älskar att träna på fredagseftermiddagar av någon anledning? På kvällen ska jag och några jobbarkompisar ha vinkväll och med tanke på alla gottigheter vi planerar för så är väl den där springrundan på sin plats, haha!
Lördag: Åka till Raja! ÅH! Längtar så jag blir galen! Det ska bli SÅ skönt med en veckas sportlov även om jag tar med mig datorn för att jobba en del. Ska bli så kul att träffa Linda igen, längtar efter henne! Och alla andra såklart!
Söndag: Mest troligt fiske och klämmackor hela dagen lång!
Kokkaffe i strålande sol, Satsfjället påsken 2011. 

Kommentarer

Penélope
Åh, nu flänger jag ju runt som en höna men hade jag varit hemma på söndag så hade jag velat följa på sushilunch!
Och om det blir en ny körsväng framöver så ska jag haka på! Det var alltför länge sen som jag tog några toner.
Svar: Det tycker jag att du ska göra! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar