Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Vardagen är igång

2017-08-26 09:29:00 i Allmänt

Lördag morgon och vi har precis ätit frukost. Ute viner vinden men här inne är helgmyset ett faktum med tända ljus och lugnt tempo. I måndags började vår nya vardag med två arbetande föräldrar och ett barn på förskolan. Jag ska dessutom arbeta i princip heltid på skolan detta läsår (95 %) vilket känns kul! Jag har ju alltid arbetat heltid förutom när jag var föräldraledig hela 2016 och vårterminen 2017 då jag startade företaget och arbetade deltid på skolan. Planen är att utöver skoljobbet arbeta med företaget en kväll i veckan + lite frilansuppdrag. Det känns precis lagom. Som tur är har jag haft möjlighet att ordna ett bra arbetstidsschema vilket gör att jag kan sluta redan 14.30 på måndagar och köra igång med sång- och spelelever vid 15.00. Jag tänker mig att jag arbetar max till 20.00 då. Sedan kommer jag ha fyra lediga vardagskvällar tillsammans med familjen, så skönt! Redan i början av sommaren bestämde jag mig att inte ta på mig något kursuppdrag via Brukshundklubben denna höst. Att ha en hundkurs innebär väldigt mycket glädje och inspiration men också mycket jobb om man vill göra en bra kurs! Därför känns det som ett bra beslut att denna termin satsa på skoljobbet samt en kväll med företaget. Det har redan börjat droppa in förfrågningar om tider för spel- och sånglektioner, SÅ kul! Tyvärr kommer jag inte ha möjlighet att leda någon kör denna termin. Allt handlar om balans helt enkelt! Livet är ju inte bara jobb. I våras blev det för mycket olika grytor att röra i kände jag.
Som tur är kommer Vidar kunna hämtas kl. 13.30 på torsdagar och kl. 15.00 på fredagar. Vissa tisdagar kommer även möjligheten finnas att hämta honom vid 15.00. Morbror Ludvig har fått ett nytt jobb (bland 30 sökande! HEJA! Så stolt storasyster!) och kommer att vara ledig vissa fredagar och då kommer han eventuellt att kunna hämta honom tidigare då. Inskolningen gick ju som en dans som jag skrivit om tidigare men den här veckan har varit tung för Vidar. Han har varit ledsen vid lämningarna vilket jag förstått är otroligt vanligt vid tredje, "riktiga" veckan. Personalen förespråkar snabba lämningar så vi har i princip lämnat från famn till famn. Efter en stund har Vidar kommit in i leken bra. Han hade haft bra dagar både i torsdags och i går så jag tror att det löser sig. Personalen är SÅ bra och de ser Vidars behov. Några av dagarna hade de lagt honom i vagnen redan innan lunch så han skulle få vila för att orka lunchen. Sedan fick han vila igen på eftermiddagen. Om jag funderar över hur det går för Vidar under dagen skickar jag bara ett sms och personalen svarar snabbt. Lugnande för ett mammahjärta, hehe!
Dagens planer är att skörda grönsaker och när Vidar ska sova ska jag och pappa åka på sightseeing till farmors hemby Järvsjöby - det var så otroligt längesen jag vara där och jag blev sugen på att åka dit och titta! I kväll ska vi baka pizza, längtar!
Hälften av vår lökskörd! Vi fick 40 rödlökar och 27 gullökar. Hälften har mamma och pappa. Så nöjd! Beräknar att klara oss på detta fram till mars. Nästa år ska jag se till att vara helt självförsörjande på lök. Det är ju så himla lätt att odla!

Skriv en kommentar