Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Veckan 15

2017-04-10 14:13:00 i Allmänt

Denna vecka...
tänker jag på: en strof ur Håkan Hellströmlåten "Valborg": Detta pissiga vårregn... känns som att den får representera denna dag och dagens mående rätt bra. Har haft bättre måndagar helt enkelt!
känner jag: lite dåligt samvete över att jag skällde ut en klass i förmiddags. MEN! Utskällningen var befogad. Dock känner och tänker man ju en massa efteråt. En elev sa: "Jag visste inte ens att du kunde bli arg. Du är ju JÄMT GLAD!"
vill jag: att det ska bli torsdag och påsklov fort!
bör jag: fakturera. 
längtar jag efter: Vidars varma kramar. Kan inte beskriva hur mycket jag längtar till på torsdag när jag ska få vara med Vidar ett helt påsklov. Blir varm av lycka av tanken. 
hoppas jag: att mina ord till eleverna gick fram i dag och att de gör något bra av det, trots allt. Läraryrket alltså... ett komplext arbete, minst sagt. 
Tänk vad lite jag visste här, hösten 2010, när jag gjorde en av mina sista praktikperioder, här på Dragonskolan i Umeå. Älskar verkligen mitt jobb på så många olika sätt och jag tycker om när jag får kämpa lite, när allt inte är rutin och balanserat hela tiden - men det är svårt att få elever att sparka bollar när de inte förstår att bollen ligger hos dem. 
 
 

Skriv en kommentar