Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Söndagsstäd hos hönorna

2017-04-02 19:39:00 i Allmänt

I kväll har jag och mamma fixat fint hos hönorna. Förut ströade vi med vanligt sågspån men insåg efter ett tag att spån ju har en otroligt lång nedbrytningstid och när vi använde vår kompost i trädgårdslanden var jorden spånblandad. Vi började därefter slå gräset bakom lagården och nere vid sjön med lie för att sedan låta det torka till hö på hässjor. Nu har vi ett lager fint hö att ströa med. Hönorna gillar att picka i sig av höet, det blir billigare än att köpa spån och dessutom får vi en bättre jord av trädgårdskomposten där allt hönsbajs hamnar. Win win för alla med andra ord alltså!
I helgen har jag varit i Raja. Christoffer och Vidar hänger ju där rätt mycket nu eftersom det är vårvinter och fiske- och skotersäsong. Svärfar har dessutom gått i pension så alla tre generationer har verkligen fin kvalitetstid tillsammans! De åker ut med skotrarna och fiskar och Major får springa lös och få mil i benen och Vidar får massor av frisk luft. I går åkte vi ut på sjön och Vidar tolkade på boben efter skotern (med styrhjälp av faster Linda) och så sprang Major bredvid. Fick nästan en chock över att se hur Major utvecklats fysiskt. Både Jax och Major är ju relativt lätta i kroppen och när de jagas hårt är det en fördel då tunga hundar tenderar att dra på sig skador lättare men alltså Majors kropp nu - musklerna spelade verkligen under huden och han är så himla fin i proportionerna! Synd att han ska ha så ful (för hårt ringlad) svans och lite för ljusa ögon, haha! Det ska bli spännande att se hur han utvecklas, han fyller två den 21 april. Christoffer och Vidar går en promenad varje dag och då får Major följa med och dra däck och den styrketräningen börjar verkligen ge resultat. 
Nu ska jag kolla min mail och förbereda lite inför veckan - alltid skönt att ha det gjort! 
 

Skriv en kommentar