Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

En onsdagslista

2017-04-12 17:55:05 i Allmänt

Listor är roliga att fylla i när man inte gör annat än jobbar och sover typ (= inget annat kul händer). Så, därför kommer här en lista som jag snott på internet! 

Tre saker du älskar:

1. Doften av hela tiden mellan hägg och syrén. Förvätningarnas tid, mmmmm!

2. Christoffer. Han luktar så sjukt gott mest hela tiden.

3. Valpmagar. 

När grät du senast?

I gårkväll. Låg och fulgrät i soffan för att jag är så HIMLA trött just nu. Har verkligen ingen extra energi alls och jag har nog jobbat lite för mycket på sistone. Som tur är har jag haft turen med världens finaste sambo som kunde tala mig till rätta. 

Vad skrattade du åt senast?

Under vårt samtal över lunchbordet i personalrummet. Vi pratade om olika erfarenheter av skolans sex- och samlevnadsundervisning...

Har du en bra hårdag?

Nja. Sådär kanske? Jag "lider" ju av graviditet/amnings-utväxt så lite här och var i håret har jag cirka fem cm långa testar som inte alls vill låta sig tämjas. Inte så snyggt...

Säg något fint du funderar på?

Jag har ett "mentalt andningshål" i mitt huvud dit jag "flyr" om någonting är jobbigt. Jag "tar mig till" Dalarna och går grusvägen runt Södra Fullsta och tittar först åt höger, sedan åt vänster och sedan rakt fram. Sedan står jag bara stilla och drar in den ljumma sommarkvällens dofter och stämningen som är fri från stress och press. 

Ditt livsmål?

Vilken fråga! Får jag återkomma när jag klurat ut det?  

Beskriv rummet du är i?

Jag sitter fortfarande kvar i min företagslokal då jag ska ha en sångelev till innan jag kan åka hem. Just nu äter jag middag och sitter på kökssoffan. Väggarna är vita och i fönstret hänger gardiner som jag köpte på Myrorna i Umeå för tusen år sedan. På golvet ligger mattor som min farmor vävt och stolarna runt bordet är från mormor. Aprilsolen lyser in och utanför fönstret knastrar det av vårgrus från fötter som traskar omkring i kyrkstan. 

Var vill du vara om sex år?

Då vill jag ha minst ett barn till, kanske två? Jag vill jobba med något roligt, kanske det jag gör i dag om jag fortfarande tycker att det ger mig något och är roligt. Drömmen om att bli mer självförsörjande på grönsaker ska närma sig målet. Jag ska ha blivit ännu bättre på att säga ifrån och jag ska befinna mig på toppen av tävlingskarriären med min kommande hund! 

En sak du önskar dig?

Bra väder i helgen! Ytligt och bra! Orkar inte vara djup. 

Det senaste du åt?

Min matlåda med Christoffers spaghetti och köttfärssås.

Hur blir din sommar i år?

Jag ska ha 9 veckors semester, vara med Vidar varje dag (LÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNGTAR!), jobba lite med företaget - så där lagom mycket, vara i stugan i Dalarna, plocka massor av bär i Raja och hemma, fjällvandra och åka till Stockholm och hälsa på storebror och Sofia. 

Vad gjorde du för exakt fem månader sedan?

Skrev detta blogginlägg:

Novembermorgon

2016-11-12 10:37:07 i Allmänt

Glittrig frost, många kalla grader, ivriga höns, glada hundar, morgongosig bebis, god juice och varmt te. Ungefär så startade vår lördagsmorgon. Christoffer och Jax är i skogen och jagar och jag och Vidar ska gå en långpromenad i novembersolen. Eller, han ska inte gå så värst mycket utan lär väl slockna så fort vi börjat gå i vanlig ordning men jag ska gå och lyssna på musik! Önskar er en fin lördag.
 
Ps: Jag är lite nervös. Ska laga lamm i kväll. Har aldrig gjort det förr. Håll tummarna!

Kan du bjuda på någon teaser inför kommande blogginlägg?

Har påbörjat massor av inlägg men hinner aldrig skriva klart dem. Inspirationen måste finnas också förstås! Ett handlar i alla fall om konsumtion. 

Vad är viktigt i ett förhållande?

Förståelse, respekt och kramar.  

Vad är viktiga egenskaper hos en partner?

Se ovan! 

Har du något onödigt du gör?

Packar bilen full med saker jag ska åka till återvinningen med. Och så dröjer det typ en månad innan jag gör det. Den grejen hatar jag med mig själv. 

Vad är det sämsta med denna vecka?

Att jag är så trött och oinspirerad. TACK LIVET för att påsklovet med 10 dagars ledighet startar I MORGON!

 Vad ska du göra i höst?

Förutom att leva på som vanligt med jobb och allt annat vardagsliv ska vi skola in Vidar på förskola (!). Var inte han nyss ett litet knytt?! Känns bra att det är många månader kvar dock. 

Vad har du i ditt kylskåp?
Brist på frukost inför i morgon. Åh. Vi har inte handlat något eftersom vi blir borta över påsken. 


Kommentarer

Maja

2017-04-14 - 22:13:08
Roligt med listor! Jag har också en massa blogginlägg i utkastboxen och bland annat ett som handlar om konsumtion..haha. Och jag är lite likadan med återvinningen. Packar dock inte bilen full utan mer tömmer lådorna och ställer kassar i köket och sen fylls de på ännu mer ( och blir fler..) i nån vecka eller två innan vi till slut bär iväg dem. :-P
Svar: Haha, ja! Varför blir det så egentligen? Det är ju inte SÅ jobbigt att åka/gå och slänga dem egentligen! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar