Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Skördelycka!

2016-09-13 21:57:00 i Allmänt

I kväll har vi skördat morötterna, nästan 15 kg blev det! Vi förvarar dem i hinkar med sand i ett mörkt och svalt rum i källaren.
Vidar har fortfarande feber men låg nedbäddad i vagnen och vilade för det är bra med frisk luft när man är sjuk. Det är alltid bra med frisk luft.
Tänk att jag får bo så här fint, va! Känner mig tacksam för det.
Guldglitter i naturen. Inte behövs diamanter här inte!
Det är jobbigt att se Vidar så svag, han som brukar vara lille charmören och full av liv. Han är alldeles skållhet. Var nyss upp till honom då han vaknade och han tittade sig omkring med förvirrad blick, lillvännen. Kinderna är feberrosiga och han är så slö, usch. Pratade lite försiktigt med honom nu och gav honom vatten att dricka och då log han ett väldigt svagt men så fint leende. Han är tapper! Älskar honom så obeskrivligt mycket.
 
 
 
 

Kommentarer

Usch, hoppas han blir frisk fort!

Men härligt med skörden!
Svar: Ja, hoppas! Inte kul alls när de små är sjuka!
Carolina Lidström
Oj vad mycket morötter ni fick upp. Vad härligt att själv kunna skörda! Men åh stackars Vidar, hoppas han tillfrisknar snabbt!
Svar: Vidar tackar för krya-hälsningarna! :)
Carolina Lidström
Ååh, nu blir jag lite avundsjuk, men ändå himla glad för er skull, med den rikliga skörden.
Jag såg också fram mot att få slita upp en massa mumsiga morötter, men tji fick vi, de var fulla av morotsflugor! Bara att kasta bort rubbet innan det hann sprida sig till andra grönsaker. Jag som hade drömt om fyllig morotssoppa...

Stackars lille Vidar.
Hoppas han piggnar på sig snart.

Kram.
Svar: Åh nej! Typiskt också! Minns i fjol då mycket av potatisen blev dålig på grund av regn :( Det är inte roligt när man sett fram emot en fin skörd och så får man kasta mycket. Men det är ju baksidan med att odla själv utan bekämpningsmedel :) Vidar tackar för krya-hälsningarna! :) Kram!
Carolina Lidström
Hoppas han kryar på sig fort! Frisk luft är alltid bra, dom anstränger sig ju inte dom små. Lyxigt med så mycket morötter också :-)
Svar: Ja, precis! Han ligger ju bara nedbäddad i vagnen och chillar :) Ja, det känns jättekul att vi fick så bra med morötter!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar