Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

En onsdag med gott och blandat

2016-09-14 20:32:00 i Allmänt

I dag har jag lagat upp tio stycken mindre öringar till Vidar. Han har tur han som har en farfar som ger oss prima fjällfisk! Eftersom det är lite pill med att rensa gjorde jag flera fiskar på en gång och jag beräknar att det kommer räcka till cirka 15 portioner. Till fisken ska jag laga rotmos av morötter och majrovor. Till det får han en sås på smör, lite grädde, citron och dill. Det är så kul att laga barnmat och experimentera lite med olika smaker och konsistenser.
Vädret visade sig från sin bästa sida även i dag så jag bäddade ner en fortfarande febrig liten Vidar i vagnen och så tog vi en långpromenad. Vidar sov och jag lyssnade på podcasts. Njuter extra mycket av föräldraledigheten nu då det nu bara är några månader kvar av den!
I eftermiddags fick vi besök av grannen Oscar och medan Vidar låg på golvet och grejade med en sån där liten lapp som sitter fast på gosedjur ni vet så spelade jag och Oscar ukulele och piano. Tur man har en speleman till granne!
Tänkte på det här med bloggen i dag. Jag har typ 10 längre inlägg jag vill skriva om olika saker men när Vidar sover är det inte alltid jag har lust att blogga och om jag har det är det inte alltid jag har inspirationen till att skriva de där längre, mer djupgående inläggen. Det känns ibland bara som att jag radar upp vad vi gör om dagarna och jag kan sakna det där stunderna jag hade förr till att skriva längre inlägg. Kanske kommer hösten att ge möjlighet och inspiration till det, vem vet? En sak vet jag i alla fall och det är att min käre far har ett gästbloggsinlägg på g och medan ni sitter spända av förväntan inför att ta del av hans ord kan ni läsa hans tidigare texter under kategorin "Pappa gästbloggar". Med nöje!
 

Skriv en kommentar