Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Hänt sen sist

2016-10-03 09:30:00 i Allmänt

I dag är det en kall oktoberdag med frost som glittrar på marken. Jag och Vidar ska "hämta hem" oss och bara vila i dag för det har varit roliga men intensiva dagar och nu känner jag för återhämtning. En långpromenad står på schemat i dag och sedan tar vi dagen som den kommer, helt utan planer. Välbehövligt och skönt!
 Men låt mig först berätta om det roliga! I fredags kom Christoffers kollegas fru och hämtade mig och vi åkte till Hotell Lappland där Christoffers jobb hade bjudit in anställda med respektive till middag och övernattning. Kul att skippa mammaknuten och tightsen och få klä upp sig lite! Vidar hade förstklassig barnvakt i form av farmor och Thomas så honom gick det ingen nöd på. Trodde jag skulle tycka det var mer jobbigt att vara ifrån Vidar men eftersom det bara var ett dygn gick det bra och tanken på att få sova en hel natt utan att vakna var minst sagt lockande.
När vi kom hem på lördagen satte vi direkt igång att förbereda middagen eftersom vi skulle få gäster i form av Anders, Johanna och Esther och Sabitha, Timmy och Christelle. Har fortfarande ont i skrattgroparna efter kvällen! Det var så himla kul och vi sa flera gånger vilka skötsamma bebisar vi har som lät oss äta trerätters middag i lugn och ro och som somnade på utsatt tid.
I går var det söndag och även då hade vi planer (ni vet, det gäller att passa på och maxa helgerna under jaktuppehållet). Klockan 13 hade vi tid för familjefotografering som Vidar fick i doppresent av Christoffers syskon. Vidar hade både sovit och ätit bra och vi hade alla förutsättningar för en lyckad fotografering men av någon anledning så var vår lille kille missnöjd. Han var nöjd om han fick hålla i lingonris och äta lingon, bli busad med och titta bort från kameran, haha! Jaja. Någon bild blir förhoppningsvis bra!
På kvällen skulle jag iväg på valpkurs och ärligt talat var jag väldigt trött och opeppad på att åka iväg men det var så jäkla kul! Känner varje gång jag varit med hundar att jag blir så pigg och på bra humör! Hundar har verkligen en fantastisk inverkan på oss människor. Att dessutom få se att valparna utvecklats så enormt under kursen är roligt att se! Både jag och Elin skröt upp hundägarna som gjort ett strålande jobb!
Sammantaget en rolig och intensiv helg som nu ska smältas med att göra ingenting.

Skriv en kommentar