Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Premiärtur med spark och sparklåda!

2016-11-18 12:36:00 i Allmänt

I går gick jag upp på lagårdsvinden och hämtade mer min spark och dammade av den gamla sparklådan som jag och mina bröder åkt i när vi var små. Det var ett jättebra sparkföre i dag och dessutom premiär för Vidar i sparklådan för förra vintern åkte han mest vagn eller drogs i släden av hundarna. Upptäckte förresten en ny sida hos Imra i dag. När vi kom och sparkade där efter vägen kom en annan bybo och sparkade med tre hundar. Då reste Imra ragg och morrade. Antagligen för att vakta Vidar för hon har aldrig gjort så när jag haft henne med själv och alla som träffat Imra kan intyga att hon är den snällaste hund som finns, om än rätt jobbig ibland, haha!
Vidar verkade tycka om lådan för han slocknade på en gång och sov sig genom hela långturen. Mot slutet av åkturen började det snöa och stora flingor lade sig på hans kinder men det bekom honom inte det minsta. Hur kan man skydda mer? De ligger ju så himla oskyddade i sparklådan. Tips mottages tacksamt! Jag ska skrapa och måla upp sparklådan har jag tänkt, nu är den väldigt sliten.
Nu är vi inne igen och äter lunch och så gör vi svartvinbärspuré som Vidar ska få till efterrätt vid måltider. I helgen kommer Linda hit, det blir kul! Ha en fin fredag!
 
 
 

Kommentarer

Maria
Weleda wind and weathercreme på kinderna och en ullfilt om honom utanpå åkpåsen 👍🏻 Passa kinderna dock! Jag skulle vara en hurtmamma för två år sedan och var ute med Folke lääänge i riktigt pissväder dvs isande vind. Förfrös kinderna på pojken! Nu måste vi vara väldigt uppmärksamma på köldeffekten då Folkes kinder är väldigt känsliga och inte tål något alls nästan 😭

Kram på er i det härliga vinterlandet från ett novemberregnsunkigt Mellansverige!
Svar: Åh, vad hemskt! Ja, kinder är verkligen känsliga! Vet flera som förfrusit dem i vuxen ålder till och med! Nu har vi hittat skydd till sparklådan och så är han numera inlindad i ullfilt och ser ut som ett litet mosebarn :)
Vad trist att snön regnade bort för er! Här har vi vinter och jag hoppas den fortsätter! Kram!
Carolina Lidström
Farmor
Vi har skydd på sparklådan som Christotter åkte i. Köpte detta på Svenska Tält. Ska skicka bild till dig. Dumt kanske att ta denna sparklåda. Behövs väl när ni kommer hit. Kram, kram 😍
Svar: Ja, den behövs i Raja! :) Men som tur var hittade vi ett skydd till denna sparklåda fast det måste fixas till lite! Kram!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar