Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Nose Work

2016-05-26 20:49:21 i Allmänt

I helgen hade vi i Vilhelmina Brukshundklubb bjudit in en instruktör i Nose Work för att vi var väldigt nyfikna på den mer och mer populära hundsporten. Instruktören Susanne var så inspirerande och både jag och Imra åkte hem med ett fint iver och ett sug efter att träna mer - precis som det ska vara efter en givande kurs! Vi i klubben har redan bestämt ett datum för gemensam träning och innan dess ska det tränas på hemmaplan. Här kan du läsa om Susannes sammanfattande ord om helgen och även titta på en film som hon klippt ihop!
Nose Work är en hundsport där hundarna får arbeta med nosarna och grenen delas in i behållarsök, utomhussök, inomhus samt fordonssök. Sporten härstammar från rent narkotikapreparatsök och påminner mycket om hur polishundar arbetar men i Nose Work jobbar man med kryddofter.
image
Här belönar jag Imra efter att hon markerat rätt "behållare". Det sitter en liten möbeltass med doft av eukalyptus inuti den lila burken. Det här blir garanterat något vi fortsätter med!
I kväll har vi varit på klubben och träningstävlat. Det var 17 grader och strålande sol och för Imra som går ner sig och blir slö av värmen var det inte toppen men hon skötte sig ändå helt okej. Det jag blev mest nöjd med var att hon gjorde en mycket bra "ruta" - det moment som vi haft mest problem med. Hoppas hoppas verkligen att det går bra på söndag. Under platsliggningen nosade hon och hade sig, hon som brukar vara stabil under det momentet, så det är något jag ska träna på i morgon när Vidar sover. Hon ska få göra platsliggning i stekande sol, hehe. Hundar alltså - de är så himla roliga att träna med!

Kommentarer

Åh, va roligt det låter! Saknar verkligen min fyrbente kamrat när jag läser om dina och Imras diverse påhitt :)

Skriv en kommentar