Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

En lista om våren!

2016-05-12 14:41:17 i Allmänt

Hittade en lista som florerat runt ett tag och nu när Vidar drar en långsovning och jag gjort allt jag ville hinna i dag fyller jag i den.

Har våren börjat som du tänkt dig? Nu har den ju pågått ett tag och jag måste säga att det hittills varit en mycket magnifik vår. Veckan i Dalarna var som en dröm.

Hur såg ditt liv ut förra våren? Då jobbade jag för fullt med olika projekt, tränade Imra väldigt mycket, åkte till Mallorca för att fira svärmor och så fick vi reda på att en liten bebis skrivit på hyreskontrakt i min lilla mag-lägenhet!

Hur hoppas du att våren blir i år? Att den fortsätter vara varm och att någon av mina hönor ska visa sig ruvvillig så att vi kan få små kycklingar!

Hur hoppas du ditt liv kommer se ut nästa vår? Då är Christoffer föräldraledig med Vidar och jag ska jobba heltid. Jag hoppas att jobbet kommer att rulla på och att jag minns hur man gör, haha! Hoppas även att det blir en lika fin vårvinter som det var i år.

Vad är ditt vårplagg nummer ett? Tunna löptights som man får dra på sig efter en vinter med ullunderställ och fleecefodrade tights!

Hur förändras musiken du lyssnar på under våren? Det blir mycket soul, svensk modern folkmusik och Maia Hirasawas första album.

Har du några särskilda vårprojekt på g? Ska nog plantera något träd och några buskar på gården har jag tänkt och helgen den 20-22 maj ska vi rensa i lagårn (jag ska även gå kurs med Imra då men det är bara på fredagkväll och halva lördagen så jag kommer hinna rensa. Åh! Älskar att rensa!

Vad önskar du dig i vår? Värme så att jag och mamma kan pilla ner frön snabbt i jorden!

Föredrar du våren eller hösten? Våren tror jag. Fast jag älskar september. Och oktober också lite. Hm. När månaderna visar sig från sina bästa sidor är det fasen hugget som stucket.

Vem/vad är din vårförälskelse? Ja, som jag berättat tidigare blir jag kär i exakt alla djur på våren och vill starta jordbruk och bli bonde och självförsörjande på kött och grönsaker och ägg och allt vad det är. Detta händer varje vår.

Tre saker som stoppar vårkänslorna: Bruna gräsmattor som luktar dåligt, betygshetsen många elever drabbas av (känner med dem då jag varit där själv) och översvämmade vägtunnlar.

Har du redan några sommarplaner? Oh yes! Loppis som vanligt med grannarna, en tur till stugan i Dalarna, en sväng till Raja för att plocka bär, kanske en tripp till Hufvudstaden, kusinträff, hundutställningar, bröllop och någon tävling eller två.


 


Kommentarer

Jag vet inte om det kommer gå den här gången heller, men jag tänkte försöka mig på bloggandet ännu en gång :-)
Svar: Ja, hurra! Tycker så mycket om din blogg!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar