Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Äggömman

2016-05-18 20:48:00 i Allmänt

I tre dagar har vi undrat varför hönsen inte lade några ägg. I dag hittade vi äggömman, hehe! Våra höns går fritt på gården och risken med frigående höns är att de hittar andra ställen att värpa på än i sina reden. 
Förutom denna ägglycka har det varit en lugn dag. Jag har varit väldigt slö och skippade till och den dagliga promenaden. Kände att jag behövde vila så jag har sovit i två omgångar när Vidar sovit. I kväll hade vi svärmor och Thomas på middag. Vidar fick bada och mysa med farmor. Är så glad över att Vidar kommer ha supermänniskor runt sig under uppväxten! Jag fick svartvinbärsjuice som Thomas gjort (flera flaskor, hurra!) och ett gäng plantor som han frösått. Ska bli spännande att plantera ut dem i växthuset men än får vi vänta ett tag.

Kommentarer

Haha vilken skatt att äntligen få hitta gömman :D Om du är avis på vår grönska så är jag verkligen avundsjuk på att ni kan ha höns sådär. Och växthus. ;)
Svar: Ja, verkligen! Eftersom vi är sådana noviser på höns trodde vi först att det var något fel på dem som värpte så bra men helt plötsligt "slutade" men då hade de alltså värpt på helt nya ställen, de rackarna! ;) Ja, växthus är ett måste här uppe om man vill kunna odla tomater och chili och sånt, men det börjar verkligen sjunga på sista versen. Det är över 40 år gammalt men än så länge håller det :)
Carolina Lidström
Oh har ni höns, det visste jag nog inte. Du kanske har skrivit om det förut, men så har jag missat det. Min kompis hade höns när jag var liten och jag minns att det alltid var så spännande att hämta äggen. Härligt att ni hittade äggömman, så himla mycket ägg!
Svar: Ja! Vi skaffade dem för cirka ett år sen. De är så himla mysiga! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar