Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Lunchtips!

2016-03-18 11:59:00 i Allmänt

Jag har fått någon grej för grönkål och jag rider med vågen så länge det varar för grönkål är ju en supergrönsak rent näringsmässigt. När jag fixar lunch måste det gå snabbt för jag har ju numera en liten person som pockar på min uppmärksamhet. Om jag har flax somnar han precis innan lunchen men oftast sitter han i babysittern och håller mig sällskap. En lunch som går snabbt att ordna till är denna: fullkornspasta med gräddstuvad grönkål.
Koka pastan, stek vitlök och grönkål i smör. Salta och peppra. I med grädde. Rör om och låt puttra en stund. Blanda ihop och ät. Är medveten om att varken lök eller kål rekommenderas för ammande då bebisar kan få ont i magen av det men jag tänker att jag äter allt till jag upptäcker att det är något Vidars mage inte gillar.
 

Skriv en kommentar