Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Feber

2016-06-28 09:35:17 i Allmänt

I går var inte Vidar som vanligt. Han skrek så fort jag lade ner honom och var allmänt orolig och grinig. Han brukar ju vara hur lugn som helst och kunna ligga på mage på golvet och kika eller ligga i gymmet ganska långa stunder och roa sig själv, men inte i går. Inte ett leende på hela dagen fick jag heller och nu för tiden ler han och skrattar mest hela tiden, för att inte tala om hur mycket han "pratar", haha. Han sov de vanliga tiderna så jag tänkte att han bara hade en dålig dag men fram emot kvällen skrek han ännu mer och var skållhet och när vi tog tempen hade han 39,7, stackaren. Efter att ha pratat med både mamma och grannen Lovisa som också är sjuksköterska gav vi Alvedon och avvaktade. Febern sjönk då och han sov och ammade bra. Han orkade även skrika och kunde röra nacken som vanligt. Vi ringde även 1177 eftersom man ska kontakta vården när barn har hög feber och de sa att vi skulle avvakta under natten, hålla koll på febern och ge Alvedon om den steg. I morse när vi vaknade låg tempen på 38,4 och nyss när jag tempade låg den på 37,8. Hoppas, hoppas att den inte stiger och att den försvinner helt fort för det är inte roligt när han är sjuk, lilldrängen.
I dag blir han för övrigt fem månader! Jag personligen tycker att det blir roligare och roligare för varje dag som går för nu börjar han ju bli en liten person och inte bara ett litet knytt!

Kommentarer

Åh stackarn! Vi har en febrig liten tjej här hemma just nu, hon fick vaccin idag så är la en reaktion på det. Men det är ju så jobbigt när de inte mår bra :(
Svar: Ja, det är verkligen jättejobbigt. Man vill ju att han ska vara sitt vanliga glada jag :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar