Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Dopet av Karl Vidar Kristian Berg

2016-06-16 19:57:00 i Allmänt

Vi döpte Vidar i Risbäck kyrka den 4 juni. Här döps han i vatten från Lill-Raijan.
Hans fullständiga namn är Karl Vidar Kristian Berg. Karl är ett släktnamn på min sida och bland annat min gammelfarfar hette Karl och var den som byggde allra först här på gården. Vidar är ett släktnamn på Christoffers sida och så betyder det ju "Skogsman" och "Skogens krigare" så det passade bra tycker vi, hehe. Vi ville ha ett äldre, klassiskt namn. Kristian är ett favoritnamn sedan tidigare och passar fint tillsammans med de andra namnen och så har han ju en eminent farbror som heter Kristian!
Min fantastiska före detta sångelev Viktoria sjöng så himla fint för Vidar. Jag spelade och hade fullt sjå att inte börja gråta över hur vackert det var. Vi hade valt låtarna "Vart du än går" (Lisa Nilssons version) och "Jag är din bäste vän" från Christoffers favoritfilm "Toy Story". Den brukar jag sjunga för Vidar och han älskar den och skrattar högt när jag sjunger "Jag hänger med, det kan du liiiitaaaa på, för jaaaag är din bästa väään, ja, jaaag är din bästa väään!" Haha!
Min lillebror Ludvig och Christoffers lillasyster Linda är Vidars underbara gudföräldrar.
Nydöpt med ljuset framme! Det ska vi tända på hans födelsedagar.
Sedan var det dags för dopfika i Östra Ormsjö Hembygdsgård. Här myser Vidar med Andreas.
När vi väntade Vidar som vi då kallade bebisen eftersom vi inte visste vem det var som bodde i magen skrev pappa och Christoffer olika berättelser om en liten pojke som heter Vidar och om hans olika eskapader i livet. Ut kom en liten Vidar och historierna fortsatte att skrivas så vi har ett litet gäng som vi ska göra en bok av. Pappa läste Christoffers berättelse "Vidar och bobtävlingen" under dopfikat - ett mycket uppskattat inslag!
Ludvig höll ett mycket fint tal till Vidar. Det var varmt, humoristiskt och träffsäkert. Han kan, han!
På kvällen åkte vi hem och så umgicks vi med mammas bror Håkan med familj och min kusin Angelika med familj som stannat och ätit middag. En sån himla bra dag. Vi är otroligt tacksamma över all hjälp vi fått med dopet och är så nöjda över dagen och framförallt ett stort tack till att alla våra närmaste ville dela denna dag med oss.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar