Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Kreativt skrivande

2016-12-12 11:44:00 i Allmänt

Vidar sover, jag lyssnar på Kings of Convenience och sorterar i mina mappar på arbetsdatorn. Minusgraderna och solen skapar magi utanför fönstret. När jag sorterade i svenskamappen fastnade jag i underkategorin "Kreativt skrivande". När jag jobbar med kreativt skrivande med eleverna och de får kortare skrivuppgifter som ska redovisas under lektionen brukar även jag oftast skriva. Tycker att det ger ett mervärde både för mig och eleverna. Det blir ofta intressanta diskussioner och då det är ett fiktivt skrivande blir det personligt men aldrig privat. Här är en text jag skrev när vi skulle skriva i fem minuter på temat "uppbrott".
De tunna fingervantarna skänker inte mycket värme till mina frusna fingrar. Cykelhjulen rullar farligt fort på de frostiga gatorna som leder mig till gatan där du bor.  Noah Gundersen sjunger in vemodet i mina öron. Jag byter spår. Vinden hugger tag i min själ som jag försökt stänga av när den påkallat min uppmärksamhet under allt för lång tid. Jag är less på själen. Vill byta till en ny. 

När du öppnar ser jag det direkt. Den flackande blicken, de stela handrörelserna. Kramen som uteblir. Jag bränner tungan på teet du serverar ur din farmors gamla tekanna. Smärtan får mig att rycka till och jag spiller resten av vätskan rakt ner i i mitt knä. Det gör inget. Inget gör något. Teet smakar ändå ingenting. Allt har slutat spela någon roll. Jag vill inte ha något te om det inte blir fler gånger och jag har redan förstått att det inte blir fler gånger.

I trapphuset luktar det pepparkakor, glögg och glada människor. Jag tillhör inte dem. Jag tillhör inte någon. Längre. 


Skriv en kommentar