Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Hänt sen sist

2016-12-12 08:15:47 i Allmänt

I lördags packade vi in oss i bilen och åkte till Månsberg. Jag som planerat att hoppa av och springa sista biten fick snopet ställa in löpturen då termometern visade 25 minusgrader. Tur att jag kunde låna svärmors cykel och dra av ett konditionspass inne i värmen istället, haha! På eftermiddagen gjorde vi oss klara för att åka in till Dorotea där det var dags att fira en viss 30-åring. Det hela var en överraskning och ett fyrtiotal personer hade samlats på Kullerbacken för att vänta in Adrian som skulle "ha lilla julafton med några vänner", trodde han ja! Moa lurade honom om en glömd laddare och de körde in på Kullerbacken och där ute stod vi med tända tomtebloss och sjöng! Han blev så chockad och SÅ glad! Mot kvällens slut då han fått i sig ansenliga mängder procenthaltig dryck förkunnade han sin kärlek för oss gång på gång och när jag och Christoffer skulle åka hem sa han "Carro, jag ÄLSKAR er! Visst vet ni det?". Hahaha! Åh, det var så kul att han fick en bra kväll, bäste Adrian!
Vidar hade det så bra hos farmor och Thomas och såg inte ut att ha saknat oss världsmycket direkt när vi kom upp på morgonen/förmiddagen.
I går hade vi styrt upp en inofficiell tävling i den nya startklassen i lydnad (nästa år blir det nya regler i tävlingslydnad) för att känna på klassen och ha en rolig stund med våra hundar. Tänkte för mig själv när jag åkte iväg i 30 minusgrader att nog är man smått tokig allt - eller så har man bara ett stort intresse, haha!
I dag är jag lite trött för jag råkade vara uppe till sent i går och strecktitta på den hyllade norska ungdomsserien "Skam". Både hundarna och Christoffer och Vidar låg och sov så skönt medan jag var uppe och plöjde avsnitt efter avsnitt. Jag fick så många idéer på hur jag kan använda den i undervisningen!
Nu är det måndag och vi vaknar upp till ännu en kall dag. Jag och Vidar ska ha inre tjänst och städa eftersom det inte hanns med förra veckan. Vi ska även pynta klart det sista och kanske ta en vila tillsammans. Gäller ju att passa på nu när jag bara har tre (!) dagar föräldraledigt kvar innan jag börjar jobba. Fast sedan kommer ju det lååånga jullovet så en mjukstart känns helt okej.

Skriv en kommentar