Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Han och jag, en onsdag i december

2016-12-08 08:53:00 i Allmänt

Som jag njuter av de här sista dagarna av föräldraledigheten. Det har verkligen varit ett fantastiskt år och jag ska skriva ett separat inlägg om det senare men nu ska jag berätta om gårdagen, en onsdag i december med världens finaste lille pojke. Vi klev upp lagom till julkalendern. Ni ser den väl? Den bästa kalendern på länge! Efteråt tände vi ljus i hela köket och så åt vi frukost.
Jag tänkte köpa en ny adventsljusstake till köket i år men varför lägga ut pengar för det när man kan fynda en 60-talsstake i skrubben?! Tack för allt ni sparat, farmor och farfar. Ibland blir man less på allt "rat" men ofta kan man fynda!
De små nissarna håller ett vakande öga på alla ljusen.
Efter frukosten drog vi igång lämplig musik. Jag fick en trådlös högtalare av Christoffer i fjol och SOM jag använt den detta år hemmavid. Jag och Vidar lyssnar väldigt ofta på musik och nu har han börjat "digga" - det gulligaste jag sett! Fyrstämmig Acapella-sång är dock inte så "digg-och gungvänlig" men någon fartigare låt dansade han loss till, haha!
Min lille sockerbagare!
Vi bakade pepparkakor! Ett gäng plåtar hann vi grädda innan Vidars sovklocka ringde. Vi har halva degen kvar i kylskåpet att baka ut en annan dag.
Man sover gott när man ligger skönt nedbäddad i en spark som svischar fram över vägarna. Mössan är förresten ett av mina allra bästa köp till Vidar - snygg, stilren men framförallt VARM i favoritmaterialet ull och med knyt under hakan och därmed svår att slita av sig ;) Den är köpt på norska sidan Nöstebarn (fast med norskt ö såklart). Skickade ett mms till min farbror på filten och fick tillbaka "den där filten är 50 år gammal, minst!". Ytterligare en skatt från farmor och farfar!
Jax älskar att rulla sig på snön! När jag sparkar tar jag med en hund åt gången för tillsammans blir det för starka och det går NOG FORT nedför backar med en jämte, haha!
'
Vidar sov ute i sparklådan en stund till efter att vi kommit hem och då åt jag lunch. Jag gjorde det jag ofta lagar om vi inte har middagsrester kvar sedan gårdagen, gröt! Det är inte vilken gröt som helst utan havregrynsgröt med pumpakärnor, toppat med kardemumma och kanel, tärnat äpple och så en klick smör som får smälta i.
När Vidar vaknade fick han också lunch och sen tog vi ett bad och då gäller det att se upp för en viss bebis är som en ål!
Efter badet-fika! Te och pepparkakor. Vidar fick ostbitar och clementin.
Sedan lässtund i soffan innan eftermiddagsvilan. Titta lillfoten! Vidars fötter är egentligen stora för hans ålder (hans fotstorlek motsvarar en 1,5-årings!) men de är ju ändå små i ett sammanhang.
Efter det tog jag inga fler bilder. Medan Vidar sov tog jag "time-out" i soffan och tittade på några avsnitt av serien "Skam" som blivit så otroligt hyllad. Fick massa idéer hur jag kan använda serien i min undervisning (märks att hjärnan börjar ställa in sig på jobb nu). Sedan kom Christoffer hem och då vaknade Vidar också så vi åt middag och grejade. Efter middagen tog jag med Major ut på en springtur och sedan kom Hanna och Ludvig lagom till "Bonde söker fru" och det var den onsdagen i december det - en mycket fin sådan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Men gud vilken mysig dag! :)
Svar: Ja, det var en riktigt fin dag :)
Carolina Lidström
Anna
Har du provat keso på gröten? Riktigt gott tycker jag och jag upplever längre mättnadskänsla!
Annars mysiga och fina bilder, väldigt stämningsfulla!
Svar: Ja, det är gott! Ibland brukar jag kläcka i ett hemägg också men då krävs extra vätska för annars är det lätt att det blir äggröra av allt ;)
Tack! December är så mysig!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar