Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Att klä granen med Christoffer

2016-12-20 22:02:00 i Allmänt

I kväll har jag och Christoffer klätt granen. Att klä granen tillsammans med Christoffer är en trevlig upplevelse men då och då säger han ifrån med en vänlig men ack så bestämd ton:
"Nej, inget mer glitter. Nu är det lagom" och "Häng kulan där, nej, inte där! Det blir för tätt!" samt "Flytta på det där ljuset så det blir mer symmetriskt". Det går minsann inte att göra hur som helst och ni ska inte tro att det är över när granen är klädd nej då ska det fixas och trixas med pakethögen och julebocken ska stå på ett alldeles särskilt vis. OCH NÅDE DEN SOM TÄNDER JULGRANSBELYSNINGEN INNAN GRANEN ÄR KLÄDD! Allt, precis allt, ska vara färdigt innan granen tänds och först då kan man luta sig tillbaka och pusta ut.
Förutom granbeklädnad har vi fixat med ditten och datten i kväll. Jag har bland annat kokat lingonglögg, den blev perfekt syrlig - så där så det drar lite i gommen! Längtar så himla, himla mycket till uppesittarkvällen när alla är samlade och Kristoffer och Sofia kommit hem från Stockholm. Hör verkligen storebror Kristoffer säga: "Fan Berg, riktigt god julskinka och syrran, saltlakritskolan alltså... MMM!".
Efter middagen åkte Linda hem efter två ypperliga barnvaktsdygn. Vidar trivs så bra i hennes sällskap och i dag fick jag ett sms om att han sovit i tre timmar och en kvart ute i vagnen, hehe. Han sover fortfarande två gånger per dag och brukar ligga kring 3-4 h totalt men i dag sov han bara en gång så han slocknade i min famn kl. 18.25 i kväll. Lill-älsklingen!
Nu doftar det så otroligt gott av gran och lingonglögg och jag längtar till i morgonbitti när hela familjen kryper upp i soffan och ser julkalendern i skenet av julgranen.
 

Kommentarer

Stina
Hur gör du lingonglöggen?
Svar: En liter lingon och en liter vatten får koka tillsammans med en påse glöggkryddor, en kanelstång samt 10 korn kardemumma. Kokas i tio-femton minuter. Efter det ska allt silas och blandas med tre dl socker när det svalnat, klart! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar