Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Skattkistan

2016-08-26 08:25:00 i Allmänt

Jag är så himla tacksam över att mamma och pappa sparat flera lådor med kläder sedan jag och mina bröder var små. Kläder från när mamma och hennes bröder är små finns också. Fina, små stickade koftor av bästa kvalité med matchande tjocksockor och i vissa set även en mössa till. Mjuka kläder som tvättats hundratals gånger. Min farmor och mormor stickade så fina saker och det är häftigt att kunna klä sitt eget barn i de stickade seten. Det känns extra speciellt på något vis att veta att just den stickade tröjan bara finns i ett exemplar. Vidars garderob består av till en tredjedel ärvt, en tredjedel nytt och en tredjedel loppis eller fått. Det känns som en rätt okej fördelning. När jag var gravid vågade jag knappt köpa något till bebisen i rädsla att jinxa något men jag köpte en body från Livly och tre plagg till från Lindex. Sedan har vi fått otroligt mycket kläder av vänner och familj vilket vi är tacksamma över! Det känns dock så tråkigt att redan packa ner kläder i kartonger varav vissa av plaggen hunnit bäras endast ett fåtal gånger. Vi får hoppas att de kommer till användning igen! Om inte syskon så kanske kusiner!
Nu håller jag på med en inventering kring vad vi har och vad vi behöver införskaffa inför höst- och vintersäsongen är i annalkande. Vad behöver en liten bebis som blir 1 år den 28 januari? Skor, overall, mössa, handskar, underställ med mera! Tips emottages tacksamt om vad man bör tänka på! I morgon ska jag hämta ut en grå ulloverall som vi köpt till honom, weho!
Ha en fin fredag!

Skriv en kommentar