Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Hemmaspa nere vid bastun

2016-08-14 08:01:00 i Allmänt

I fredagskväll styrde jag och min fina svägerska (haha, låter så sjukt gammalt och säga så men det är ju den rätta benämningen) Hanna upp hemmaspa nere vid bastun. Vi hade massa god frukt och så hade vi gjort egna spaprodukter.
Hanna hade gjort en världsbra skrubb på kokosolja, citron, socker och mynta och den doftade helt underbart. Min kaffesumpsskrubb på kaffe, socker och olivolja kanske inte luktade så gott men den var väldans effektiv, haha. Vi hade även en fotmask bestående av grovsalt, vanligt salt, olivolja, mynta och ringblommor samt en ansiktsmask med spirulinapulver och honung. Det var bara att googla "egengjorda spaprodukter" så kommer en hel radda med förslag på vad man kan pyssla ihop hemma. Kändes ju skönt att inte skölja av sig en massa kemikalier när vi doppade oss i (den iskalla) sjön mellan varven.
Spa = obligatorisk gurka på ögonen. Ludvig var också med ett tag men gick upp för han tyckte att jag och Hanna "sölade" så mycket med våra produkter och han förstod inte alls syftet med att avlägsna döda hudceller och sådant. Killar....Hehe.
Det var fint att sitta inne i bastun, prata om massa saker - både djupa och skrattframkallande - och blicka ut på denna fantastiska himmel och älskade Hemsjön.
 
 
 

Skriv en kommentar