Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

En lista om jobb!

2016-08-25 09:19:52 i Allmänt

1. Vad ville du bli när du var liten? Ridande polis!

2. Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring? Musiker, advokat eller ridinstruktör! Haha, vilka vitt skilda saker!

3. Vilka var dina bästa / sämsta ämnen i skolan? Bäst: svenska, musik, idrott och ämnen där man fick argumentera så som samhällskunskap. Sämst: alla naturämnen. Matte alltså. Huuuu. Ryser. Gillar inte regler. Gillar att mer skapa fritt och hur mycket fritt är det i matematik? Inget.

4. Vad gjorde du efter gymnasiet? Drog till Umeå och började på lärarutbildningen inriktning gymnasielärare och svenska. Valde sedan musik som mitt andraämne!

5. Vilket var ditt allra första jobb? På förskolan Tallkotten här i byn där jag sommarjobbade under två veckor. Mysigaste jobbet jag haft tror jag! Läste barnböcker och gick på utflykt för att spana efter Skogsmulle.

6. Vad har du haft mer för yrken? Klippt gräs, rensat rabatter och hållit allmän ordning på Vilhelminas driving range, vårdbiträde på äldreboenden, fritidsledare på en ungdomsgård samt ungdomsledarinstruktör (ridning).

7. Vad går ditt nuvarande jobb ut på? Planera, genomföra och utvärdera min undervisning i svenska och musik, dels tillsammans med andra i mitt arbetslag men också självständigt och tillsammans med eleverna såklart. Har du aldrig jobbat med ungdomar någon gång i ditt liv tycker jag du ska ta chansen om den kommer; de ger en så otroligt mycket!

8. Vilka är dina starka / svaga sidor på ditt jobb? Mina starka sidor är att jag är kreativ och har lätt att komma på roliga och stimulerande arbetsområden med eleverna. Jag är även målmedveten och har inga problem att hålla fokus i mitt jobb... OM jag tycker det är kul. Är det lite småtrist vill jag skynda igenom det. Det är kanske en dålig egenskap? Jag vet inte.

9. Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb? När jag sökte projektpengar från Kulturrådet och kunde jobba med låtskrivande med eleverna i flera veckor. Projektet startade med en temadag och en singer song-writer på besök som hade workshop med eleverna. Det var uppskattat och lyckat! Något som också kvalar in på topp 3 är när en elev jag och min mentorskollega Hans var handledare för tackade oss på examen för allt vi gjort för honom. Ex antal timmar var nedlagda på pedagogiskt stöd, föräldrasamtal, individuell anpassning och han hade inte varit så medgörlig alla gånger så när han sa så kände jag verkligen att det är värt det. Det där extra man ibland måste göra.

10. Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget? Åh! Massor! Trädgårdsarkitekt, författare och ha workshops i kreativt skrivande med ungdomar, projektledare, läromedelsutvecklare inom digitala plattformer, ha ett hundutbildningsföretag, filmmusikproducent (känner ändå att jag kan ha talang för det, haha!) driva café och gårdsbutik (så jäkla mysigt?! Fast det är kanske bara jag som har en romantiserad bild av det?). Ibland känner jag också att specialpedagog vore skoj! Gillar att möta eleven där den är och skapa ett mål och en plan tillsammans. Ojoj. Måste nog leva fyra liv till efter detta!

11. Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig? Civilingenjör inom teknisk fysik.............. Och lastbilschaufför! Blir ju uttråkad efter att ha kört bil en timme?!

12. Vad gör du om fem år? Om jag fortfarande trivs som gymnasielärare jobbar jag kvar på mitt jobb annars så kanske jag har flugit min kos till något annat. Vem vet?


Kommentarer

Vi är så lika, men ändå så olika på något vis! Gillar dina listor som dyker upp emellanåt!
Vilken spännande lista. Kul att få lite mer inblick i jobb och så. Jag ville också bli polis när jag var liten. Matte var också ett av ämnena jag inte gillade. Så himla tråkigt ämne. Vad häftigt med projektet du/ni ordnade, förstår att det var uppskattat!
Svar: Tror polis var ett vanligt drömyrke för många när det var små! :) Det känns som ett yrke som många barn känner till! Ja, fy för matte, haha!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar