Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Något måste vi göra

2015-09-05 08:39:00 i Allmänt

I min mage ligger ett litet, litet barn. Ett barn som kommer att älskas av så många. Ett barn som kommer att växa upp i trygghet och bli ett stolt barn med egen personlighet och egna intressen. Barnet kommer att springa runt här på grusvägen, mata hönor, klappa hundar och springa ner till sjön och meta abborrar. Det här barnet har dragit en vinstlott. 30 miljoner barn drog ingen vinstlott i lotteriet om hur deras liv skulle se ut precis nu. 30 miljoner barn är på flykt, långt bort från trygghet och de har ingen gård att springa fritt på. De springer istället för livet på vägar som ska ta dem långt bort från krig och katastrof. De springer i hopp om att kanske, kanske, få plats på en gummibåt som kanske, kanske tar dem levande över havet.
I världen pågår just nu den största flyktingkatastrofen i modern tid. Senaste gången så många människor levde i skräck och på flykt var under andra världskriget. Nu är det 2015. Någonting måste hända. Detta kan inte fortsätta. I väntan på mirakel och på reaktion på alla böner som människor runt om i världen ber just nu kan vi alla göra något för att hjälpa. Människorna har ingenting med sig när de flyr. Vi kan skänka kläder, hygienartiklar och pengar. Om alla som läser min blogg (det är inga tusental men ni är ändå ett ganska stort gäng) skänker 100 kr blir det en bra slant som hjälper dessa människor betydligt mer än den nyttan den gör i våra plånböcker.
DN har en lista på organisationer där du kan hjälpa. 
Surfa in på sidan och se hur du går tillväga!
Plan, Röda korset, UNICEF, Rädda barnen, Amnesty International, UNHCR: FN:s flyktingorgan är några av de organisationer som samlar ihop hjälpen som behövs. Men det behövs så mycket, mycket mer. Och någonstans måste vi börja. Jag börjar här.

Kommentarer

Johnny
Bra initiativ - alla kan göra något.
Så viktigt och så bra. Det ger mig så mycket hopp såhär i mörkret.

Skriv en kommentar