Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

En lördagslista

2015-09-12 08:57:50 i Allmänt

En lista jag hittade någonstans på det stora vida intranätet.

1. Var är din mobiltelefon?
Den ligger i hallen på byrån.

2. Var är din andra hälft?
Anser nog att jag är rätt hel i mig själv och inte halv men om "andra hälft" refererar till ens partner så är han och Jax på jakt i drygt en vecka fram över så jag och Major är ensamma hemma.

3. Ditt hår?
Just nu flätat i två inbakade flätor med en stor fläta som avslutar det hela.

4. Ditt humör?
Nöjd. Glad. Pirrig.

5. Din dagsplan?
Bland annat plantera höstblommorna jag köpte i går och äta middag med Ludvig och Hanna och se "Atleterna" (får aldrig nog av idrottsprogram).

6. Det bästa du vet?
Det är så himla mycket. Men okej. Jag begränsar mig: Komma hem efter en lång dag och mötas av glada hundar som alltid är peppade på vad man än ska hitta på. Sjunga på något ställe med extremt bra akustik. Få till formuleringar som sätter sig i hjärnbarken och stannar kvar där. Vara utomhus en hel dag och komma in med röda kinder. Laga mat med storebror när vi inte har en tid att passa. 

7. Din dröm i natt?
Drömde att jag var någon form av sidekick till Seth Rydell (ni som sett Falk-filmerna fattar) och jag var hela tiden steget före honom (hög tro på mig själv inom den kriminella branschen?).

8. Ditt livsmål?
Känna mig trygg med mig själv och mina beslut. Tror att jag nått ganska långt.

9. Rummet du är i?
Vårt kök! Med en valp liggandes på fötterna.

10. Din hobby?
Hundar! Gosa med dem, träna, tävla och bara gå långa, långa skogspromenader. Hundar är bäst. Musik! Sjunga, spela, lyssna. Och skriva och läsa och fastna i berättelser tills klockan är alldeles för mycket. Förresten! Har ju en relativt ny hobby: odla och skörda!

11. Din skräck?
Att ta allt för givet och så händer det något fruktansvärt. Orkar inte ens skriva om det för då blir jag bara ledsen. Försöker ta vara på livet och vara tacksam för att det behandlar mig så väl. Tack, tack, tack.

12. Var vill du vara om sex år?
Då är jag 34 år! Har kanske ett barn till, eller två? Det beror ju helt på om det vill sig så och är inget vi tänker ta för givet, men vi vet ju i alla fall att vi helst vill ha fler barn än ett och hoppas att våra drömmar går i uppfyllelse. Men snälla - börja inte fråga om syskon när barn nr 1 kommit ut eller ens när det gått ett tag. När det blir dags, och om det vill sig, får vi se då). Jag vill också utvecklas i jobbet på något vis. Hur och vad har jag inte kommit fram till men något som får mig att utmanas i alla fall. Förhoppningsvis har jag också en valp/unghund som jag tränar och kanske har börjat tävla.

13. Var var du igår kväll?
Jag var hemma och pluggade och satt uppe på mitt bibliotek och drack Hallonad. Living the dream! WEHOOOO!

14. Vad är du inte?
En gnällspik. Hatar gnällspikar. HATAR.

15. En sak du önskar dig?
En liten knodd som kommer ut och är frisk och stark. Åh, vad jag längtar efter den här lilla bebisen. Tycker att det ska bli januari nu. Vi kan väl snabbspola tiden?

16. Var växte du upp?
I Dalasjö! Världens mysigaste by med snälla människor, en bra förskola, en tallmo så vacker att folk kör bil hit för att springa, en sjö  mitt i byn, en grusväg där barn kan lära sig cykla. Och här bor jag nu. I min farmor och farfars hus. Är tacksam över att vi har möjlighet att bo här. Kände mig lite less på stadslivet efter åtta år.

17. Det senaste du gjorde?
Gick till spisen och hämtade ett kokt hemägg från grytan. Tack hönorna.

18. Dina kläder?
Lundhagsbyxor med uppknäppt knapp (när ska det designas Lundhagsbyxor för gravida?!), randig, långärmad tröja. En favorit.

19. Ditt/dina husdjur?
Jämthundarna Jax och Major och Flat coated retrievern Imra (Imra är ju egentligen mamma och pappas hund, men eftersom jag lägger ner ex antal timmar på henne i veckan så brukar jag räkna henne till min, hehe). Har också ett gäng höns av lantraser: tre Ölandshönor, en Plymouth rock, två Hedemorahönor och så en Hedemoratupp.

20. Saknar någon?
Mormor!

21. Din bil?
En Volvo V70. Svenssonbilen. Men jag älskar den! Kan inte ha någon mindre bil. Måste få plats med hundburar och hundträningssaker.

22. Något du inte har på dig?
Obekväma saker. Det är ovärt.

23. Din sommar?
Lugn, skön och social.

24. Älskar någon?
Ja, älskar ju Christoffer helt otroligt mycket och är så peppad på att bli förälder tillsammans med honom. Han kommer att bli den bästa pappan!

25. När skrattade du senast?
I går med mina elever. Vi skrattar mycket. I går var det åt något som hade med epik, lyrik och dramatik att göra och någon fjärde huvudgenre som en elev ville skapa.

26. När grät du senast?
Nog kom det några tårar på ultraljudet men jag trodde att jag skulle börja störtgrina, men jag var ändå ganska lugn.

 


Kommentarer

Roligt att läsa :) Tyckte din frisyr lät så fin!

Skriv en kommentar