Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Lära känna-listan

2015-10-31 10:13:23 i Allmänt

Eftersom det trillat in ett gäng nya läsare på bloggen (kul, välkomna!) så tänkte jag att det kan passa bra med en liten lära känna-lista så här på lördagsförmiddagen.

1. Hur gammal är du?

Tjugoåtta.

2. Hur gammal känner du dig?

Ibland som 70 (när jag går och lägger mig 21.30 på en lördagkväll), ibland som 18 (när jag pratar med mina elever som har kärleksbekymmer och blir nostalgisk över mina egna tonår), ibland som sju (när jag leker, skrattar, tävlar och ger allt i leken) men mest som tjugoåtta. Det är en fin ålder tycker jag.

 

3. Var bor du?

Jag bor tillsammans med min sambo Christoffer och våra jämthundar Jax och Major i Dalasjö. En ypperlig by med cirka hundra invånare (tror jag?). Vi bor på en gård i min farmor och farfars som de lämnade när de gick bort 2003 och 2004.

4. Vad har du gjort i dag?

Det är bara förmiddag ännu så jag har inte hunnit så mycket mer än att morgonpinka Major, släppa ut hönorna och äta frukost. Planen för dagen är fortsatt målning, promenad i det fina vädret och middag med Christoffer när han och Jax kommer hem från jakten.

5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?

Alla årstider har ju sin charm men jag måste nog säga våren. Helst maj. I maj när allting kommer tillbaka, när sommaren är nära, när människor tinar upp och fram och ett glas rosévin smakar som allra godast. Plus att det alltid är bra springväder i maj och det gillar man ju!

 

6. Är du beroende av någonting?

Fil! Blir på riktigt lite arg om det inte finns i kylskåpet. Och så musik. Och hundar.

7. Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig?

1. Jag är katastrofalt dålig på matte.

2. Jag får snabbt en känsla av ett rum eller ett hus och bestämmer mig fort om det är en bra eller dålig känsla.

3. Jag har tävlat i ponnydressyr under mina tonår.

8. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

Precis just nu njuter jag så ofantligt mycket av att bara sitta här vid vårt köksbord, med Major på fötterna och titta ut på hönorna som pickar fritt på gården. MEN! Om man ska välja helt fritt... kanske Island? Dit vill och ska jag åka någon gång! Vill också på safari i Kenya, drömmen! 30-årspresent månne?

9. Vad är du på för humör just nu?

Bra! Jag mår bra, bebisen i magen mår bra och vi har en lördag framför oss!

10. Vilket är ditt favoritgodis?

Hallonmumrikar. Som inte finns att köpa någonstans i Vilhelmina (om jag har fel så upplys mig gärna). Känner en sorg över det.

11. Vilken är din favoritaffär?

Kii i Umeå! Vill ha allt.

12. Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Just nu är jag extremt kvällstrött och det är jag vanligtvis också men inte på den här nivån. Skulle inte säga att jag är en typisk morgonmänniska heller utan njuter av sovmorgon när tillfällena kommer. Måste jag kliva upp 04.30 för att göra något speciellt har jag dock inga problem med det.

13. Har du blivit sydd någon gång?

Nej. Har varit förskonad från sånt som tur är.

14. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?

Pappa och Christoffer när de bar ut tunga pinaler från kallskrubben. Får ju inte lyfta tungt och det hatar jag. Känner mig helt oduglig och osjälvständig som bara kan stå och peka.

Två favoriter.

15. Är du blyg?

Nej. Kan dock bli nervös och spänd om jag ska göra något lite läskigt inför människor. Men blyg, det är jag nog inte.

16. Vad heter du i andra namn?

Anna (släktnamn) och Vilhelmina (drottningnamn samt namn på den ort där jag är född). Carolina Anna Vilhelmina, alltså. Tycker mamma och pappa lyckades bra med det. Får vi en dotter ska hon också heta Vilhelmina i andranamn.

17. Vill du gifta dig?

Ja! Det vill jag!

18. Har du något smeknamn?

Carro och Carra (Carra kommer från gymnasietiden då vi var flera Carro i klassen).


Kommentarer

Therese Bjärstig

2015-11-01 - 20:30:49
Ler stort, Afrika safari är en dröm även här, liksom Island, så gissa om jag jublade då jag hittade en passande konferens där i maj näst år?!?!!? Har skickat in ett abstract och hoppas nu att jag blir antagen, håll gärna en tumme!!!
Svar: Åh vad häftigt! Ska hålla mina tummar! :)
Carolina Lidström
Sara
Så fint namn :-)
Kommer själv från Vilhelmina och min dotter fick namnet Wilhelmina i andranamn <3 älskar det!

Jättefin blogg förresten,hamnade här av en slump,minns inte riktigt hur men :-)
Du skriver så fint och jag tycker om dina bilder. Dom talar liksom sin egna historia.

Kramar från en Vilhelmina tjej :-)
Svar: Tack för din fina kommentar! Jag blev jätteglad! :) Om vi får en dotter ska hon också heta Vilhelmina i andranamn, det klingar så fint tycker jag! Kram!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar