Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Fredagskänslan

2015-11-27 15:55:00 i Allmänt

Kan inte beskriva hur skönt det känns att slippa köra 37 mil för att gå utbildning och istället njuta av fredagslugnet hemma. Har precis kommit hem från den tredje delen av föräldrautbildningen och nu ska jag vila en stund innan vi styr upp fredagsmiddagen som blir fisksoppa med saffran. I kväll ska jag göra det sista av adventspyntningen men det mesta är klart för jag tjuvstartade i går.
Hur är ni kring det här med julpynt? För mig kliar det lite i kroppen när jag ser att vissa klär granen redan nu. Om man har plastgran fungerar det väl visserligen men jag skulle vara spyless på tomtar och granar innan lucia om jag körde all in redan nu. Jag skiljer på adventspyntning och julpyntning och det sista - ta in granen och klä den samt ställa fram en lagom (viktigt) mängd tomtar - gör jag runt den 18-19 december. När jag var liten klädde mamma och pappa granen när vi lagt oss kvällen innan julafton och jag kan lova er att det var magiskt att vakna på julaftonsmorgonen och beundra granen. Hur gör ni? 

Kommentarer

Jag gillar decembermyset. Det vill säga, all julbelysning och eventuellt lite julgardiner och juldukar får titta fram. Resterande får gärna vänta till närmare julhelgen då jag är lite som du. Det känns liksom som att det blir konstigt om man plockar fram för mycket "juligt" när det är så långt kvar till jul. Lite falsk marknadsföring ungefär. Med det sagt trivs jag av att se andra hus och hem som sätter igång tidigt, det blir lite som en teaser!
Svar: Ja, precis! Det är så mysigt att gå på promenad och titta in i alla juliga hem :) Kram!
Carolina Lidström
Marion
Jag hänger upp gardiner och ställer upp adventsstakar/ hänger upp adventsstjärnor strax före första advent.
Tomt-iga saker kommer upp runt 3e advent, och granen ska in så sent som möjligt, helst kvällen innan julafton. (Därefter får den stå tills precis efter nyår, sedan åker den ut, innan den hunnit skräpa ner så alldeles förfärligt.)
Trevlig och mysig advent önskar jag dig/er!
Svar: Amen på det, Marion! :) Tack detsamma! Hoppas allt är bra med dig! Stor kram!
Carolina Lidström
Evy och Lasse
Ja, man ska hålla på traditionerna och inte starta för tidigt. Hos oss tänds stjärnor och adventsstakar klockan tolv på natten mot första advent.Tomtar, glitter och övrigt pynt kommer fram kvällen före jul när granen kläs och skinkan steks. Då dofterna av gran och skinka sprids i köket kommer julstämningen. När jag ( Evy ) var liten höggs granen på julaftonsmorgonen. Kan väl tycka idag att det är i senaste laget. Ha en fin första advent. / kram
Svar: Traditonsenligt med andra ord, bra Evy! Jag tjuvstartade med adventspyntandet i torsdags men det är bara för att jag är upptagen med tapetsering i dag och vill ha pyntet klart ;) Gran och julskinka, vilka underbara dofter! Hoppas vi ses snart, då ska du se hur lillmagen växt ;) Kram!
Carolina Lidström

Skriv en kommentar