Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Det tar sig!

2015-11-24 16:56:00 i Allmänt

Längtar så himla mycket efter att få träffa den där lilla discodansaren till minimänniska som bor i min mage. Minns att jag tänkte runt vecka 20 att "när 80 % har passerat är det inte länge kvar". Just nu känns det länge. Och ibland känns det kort! Haha! Antar att det är en process. Som med allt annat. Vi går en amningskurs just nu som Amningshjälpen anordnar. Vi tänker att det kan vara bra att få kunskap kring amning eftersom det är första barnet vi får och därmed inte har en susning kring hur allt ska fungera mer än Astrid Lindgrens kloka råd "Ge barnen kärlek, kärlek och ännu mer kärlek så kommer folkvettet av sig själv!". Och kärlek, det ska discodansaren få minsann.
Har funderat en hel del på det här med amning och normen kring det. För vår del hoppas vi att det ska fungera men jag kommer att vägra känna mig misslyckad om det inte skulle göra det. Det finns så otroligt mycket pekpinnar kring barnafödande, graviditet, uppfostran och föräldraskapet i största allmänhet men jag tänker så här: vi ska göra vårt bästa för just vårt barn och det som passar oss. Jag kommer också välja ut några jag litar på som jag tar råd ifrån. Folk får gärna ge råd, det är inte det, men om man ska lyssna på allas råd (som vanligtvis skiljer sig helt åt) blir man galen och det har jag ingen lust att bli. Hur tänker ni?
 

Kommentarer

Så klokt! Just det här med amningen är något som har tendens att väcka starka känslor. Oavsett hur många goda råd man får (mer eller mindre vettiga kanske), så är det i slutändan er bebis, som ni kommer känna bäst av alla. Så lita på dig själv! Du vet förmodligen mer än vad du tror! Lukas funkade inte amningen alls, med Aron gick det som en dans. Båda gick emot "så som det ska vara", men du har ju träffat dem och båda mår bra idag, två stycken lika glada, spralliga, nyfikna, friska små! Hela och rena! ;) Kram
Penélope
Ååååååååååååååh, fina magen!
Emma
Folk är i allmänhet väldigt duktiga på att tycka till om andras liv och leverne.
Gör det som bebisen, du och Christoffer mår bäst utav.
Johanna L
Du är klok som en bok Carro! Bortse från vassa pekpinnar och fokusera på att skapa något som är hållbart för just er!
Så borde man komma ihåg att tänka oftare, rent generellt.

Kram på dig!
Svar: Ja, jag ska tänka att jag ska efter det tankesättet i alla fall :) Kram på dig med! Ps: Snart jullov, det innebär att vi ska hitta på en lovaktivitet eller vad säger du? :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar