Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Det åtråvärda myrguldet

2015-11-04 18:01:22 i Allmänt

En grynig Instagrambild på hur jag serverar hjortronsylt ur finskål för det måste man. Åtråvärt myrguld ska behandlas med största respekt. Att gå över myrar och fylla hinkar med hjortron är bland det bästa jag vet. Kanske inte efter flera timmar på blötmyrar, men helheten. Och sen att få komma hem och fylla frysen med detta magiska bär. Hjortronet är konungen av alla bär tycker jag. I alla fall till pannkaka och vaniljglass. Nu inväntar jag Ludvig och Hanna som ska sällskapa under Bonde söker fru-tittandet.
 

Kommentarer

Therese Bjärstig

2015-11-05 - 11:55:04
Ja hjortron är lite mer slitsamt än andra bär, brukar tänka på all mygg och knott man slår ihjäl, minst lika mycket som de bär man plockar ;-D Även gudagott till våfflor... Hm... Nu fick jag uppslag till dagens middag, barnen lär jubla ;-) Ha en fortsatt fin dag! <3
Åh hjortronsylt är ju så gott! Men det är inte ofta jag äter det, kollade efter det i butik för något tag sedan men hittade ingen hjortronsylt. Vilken lyx att kunna gå ut och plocka det!
Svar: Ja, det är verkligen lyxigt! Men jag skulle gärna vilja ha alla fruktträd ni har i södra Sverige också :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar