Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Här kan man vara

2015-05-03 10:16:28 i Allmänt

Ett av mina favoritrum i huset är köket. Här har det hänt en del sedan huset beboddes av min farmor och farfar. Grundinredningen är densamma men alla ytskikt har bytts ut eller målats. Nytt ekgolv har lagts, alla köksluckor är målade med ny färg, nya bänkskivor är på plats, väggarna har fått nya tapeter och vid diskbänken sitter ett nytt rektangulärt Höganäskakel i äldre stil på plats. Köket är väl inte det mest praktiska då vi saknar diskmaskin, har ett gammalt kylskåp och frysboxen nere i källaren, har lådor som är tröga att dra ut och Christoffer som är lång får stå lite böjd då köken förr byggdes med lägre standardmått för diskbänkar och arbetsbänkar. Men det är vårt kök som älskas med den charm det har, även om vi i framtiden vill ha ett mer funktionellt, smidigt kök som är lätt att arbeta i.
Här är kaklet och en skymt av bänkskivan.
En lite ledsen mynta och favorittvålen från L:a Bruket.
Det här gamla skåpet är den möbel som får mest komplimanger av besökare. Det är en gammal vedlår från min farmors släkt. Ovanpå vedlåren har ett skåp monterats och det sväljer allehanda prylar. Möbeln har alltså fyra olika funktioner: sittyta, förvaring av större ting som köksmaskiner, förvaring av tallrikar och formar samt avställningsyta för lampa och korg med nycklar och andra viktiga ting.
En liten skomakarlampa som jag fyndade på en loppis.
Här sitter jag ofta och spanar ut över gården. När jag bodde i Umeå och under sista terminen där bestämde mig för att komma hem och flytta in och farmor och farfars hus var det bland annat detta jag längtade till: att på kvällen öppna fönstret och höra fågelkvittret utanför och se solen gå ner lång där borta. Långt borta från stadsmyller och avgaser.
Som ni vet var min farmor och min gammelfarmor riktiga vävfantaster och jag har otaliga trasmattor att använda och här är en favorit som harmonierar väl ihop med nyansen på köksluckorna.
Lade på en ljusrosa duk som matchade min födelsedagsbukett.
För mer bilder på köket, före- och efterbilder och andra rum i huset: se kategorin "Huset"!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Men åh, jag måste komma och hälsa på snart! Det känns som att det är evigheter sen!
Svar: Ja, kom hit kom hit! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar