Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

På äventyr i Norge!

2015-03-08 11:15:00 i Allmänt

I fredagseftermiddag åkte vi till Norge. Vi bodde hos Peter och hans familj som har tiken Nikita som vi gjorde ett parningsförsök med tidigare i vintras. Tyvärr blev det inga valpar då hundarna inte riktigt ville sitta ihop trots ihärdiga försök av dem båda. Christoffer har hållit kontakten med Peter och nu var vi bjudna att komma och bo hos honom och hans familj och ställa ut Jax i Röra (fast med norskt ö). Tidigt på lördagmorgonen gick turen över den mäktiga fjällvärlden.
Det var en regning och blåsig men fint anordnad utställning med 70 hundar totalt. Jax ställdes ut i jaktklass tillsammans med sju andra hundar. Han fick bedömningen "Excellent" och blev placerad som nummer två i konkurrensen. Det var väldigt spännande. För att bli norsk utställningschampion (om hunden är svensk utställningschampion sedan innan, alltså) måste man bli bästa jämthundshane/tik och tilldelas ett CERT så hunden måste alltså vinna klassen och Jax kom tvåa.... tyvärr räckte det inte den gången vilket var synd då han fick en väldigt fin kritik. Det kändes ganska surt, hehe. Vi får se om det blir någon fler tur till grannlandet i väst!
 
 
 

Skriv en kommentar