Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Lydnadsträning

2015-03-12 20:57:00 i Allmänt

Det är så härligt att jag hinner träna Imra innan det blir mörkt! I kväll tränade vi lydnadsmomenten i klass 2. Vi har fortfarande problem att få till "rutan" (sändande med ställande) och jag ska nu testa en ny inlärningsteknik jag läst på om, "target"-träning. Är det någon som har erfarenhet av det? 
I kväll har vi även varit på 1-årskalas hos vår söta granne Alva. 

Kommentarer

Jag har alltid tyckt att rutan varit tråkig men efter läst detta blogginlägg och testat lite kändes det väldigt roligt, så kanske kan var lite inspiration :)
Det hon lär hunden är att springa igenom två koner och hunden ska fortsätta springa tills hon säger stanna, om man förklarar det lite snabbt :)

http://activecanine.blogg.se/2015/january/den-dar-fyrkanten-markerade-av-fyra-koner.html
Svar: Tack så jättemycket för tipset! Ska kolla inlägget! :)
Carolina Lidström
Visst är det roligt att träna lydnad med hundar. Har tre stycken mindre hundar just nu varav en är döv. Det fungerar lika bra som med de hörande bara att man måste tänka lite annorlunda när man ska lära in något.

Sandra Lundin

2015-03-14 - 08:01:46
Menar du med target stick och klicker? Kör på det, tycker att det är det absolut lättaste sättet för inlärning mvh hon som gick hundlinje på gymnasiet ;)
Jag har också kört med target och kör även ibland med utplacerad leksak. Sen testar jag till och från utan något alls :).
Svar: Tack för tipset! Ska testa! :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar