Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Lugnet på gården

2015-03-30 20:09:00 i Allmänt

Ibland slås jag över hur tacksam jag är över att ha möjligheten att bo där jag vill bo. Som i kväll till exempel. Det var helt vindstilla (händer inte så ofta här uppe på backen) och jag har fixat bort vintern på farstukvisten och istället gjort påsk där.
Hämtade björkris som jag gjort två påskris av. Ni ska få se i morgon tänkte jag!
Fix inför påskhelgen.
Nu börjar det vara slut på sparksäsongen då vägarna börjar tina fram.
Men än kan man åka ut på turskidor i skogen.
Upptäckte att det var helt tomt på mat i fågelhuset så det har jag fyllt på ifall det blir kallt igen.
Sedan jag flyttade tillbaka till min hemby från Umeå där jag bodde i fem år för att plugga har min stressnivå sjunkit radikalt. Visst kan jag vara stressad då och då, men när jag svänger in på vår väg hemma i byn sjunker mina axlar och jag andas lugnare. Tror verkligen att vi människor mår bättre av att bo på landet där allt går sin gilla gång.
 
 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar