Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Inte riktigt där än

2015-03-28 07:49:00 i Allmänt

I går var vi på lydnadstävling i Åsele. Platsliggning i grupp. Se så bredbent jag står! Hehe. Imra fixade det galant FÖRUTOM den lilla detaljen att hon satte sig när jag var fem meter ifrån henne på tillbakavägen, glatt viftandes på svansen. 5 poäng alltså (när det hade kunnat bli 8-10... suck). Platsliggning är ju annars ett av Imras bästa moment.
Är gaaanska nöjd med fotgåendet. Vi har aldrig tävlat på spån förr så jag trodde att hon kanske skulle reagera på det, men hon brydde sig inte nämnvärt. När det dock var ett läskigt, sprejat rött streck hon skulle positionera in sig på inför fjärrdirigering blev hon osäker och vägrade inta position så det får vi hem och öva på. Ska öva på alltifrån plastband, spån, tejp, sprej, allt!
Inkallning, weho! Vinden Imra! 9, 5 poäng på detta moment.
Läggande under gång, också en 9,5.
 
 
Och till sist en bild på när jag berömmer Imra. Ser dock ut som att jag ska flyga iväg.  Jag slår alltid ut med armarna och säger något uppmuntrande, varpå jag klappar, snurrar runt lite och får igång henne inför nästa moment och i går fångades det på bild, hehe. Tyvärr räckte det inte till ett förstapris i dag (vilket jag inte väntat mig heller då rutan inte är klar än och så fick vi ju den onödiga himla 5:an på platsen då hon satte sig upp). Imras halvsyster Väjja var också med och hon fick heller inget förstapris. Äh, vi kommer tillbaka! Är ändå relativt nöjd med vår insats och vill rikta ett stort tack till Åsele Brukshundklubb för en fint anordnad tävling. Nu ska jag pausa lydnaden i någon vecka eller två och bara köra nått litet moment då och då och istället göra andra grejer för att få upp motivationen igen både på Imra och på mig.
I dag ska vi faktiskt entra ishallen igen då det är Jax tur att visa vad han går för på Västerbottens älghundklubbs utställning! Har förberett mig med ullunderställ, två par skor, sockombyten, överdragsbyxor och tjock fjällrävenjacka då det är en ISKALL ISHALL. Hehe. Känns an aning motigt att stå inne en hel dag då det är kanonväder ute. Hoppas ni alla får en fin lördag!
 
 
 
 

Kommentarer

Ler när jag läser din text. Vilket tålamod man måste ha när man tränar sina hundar. Jag tränar alla tre samtidigt med platsliggning. Den jag har haft sedan valp fixar det galant, de andra två blir allt bättre. Tävlar du med Imra?

Skriv en kommentar