Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Gästrummet: Det stora före- och efterinlägget!

2015-03-10 07:07:00 i Allmänt

Före. Under vintern har vi pysslat med att renovera vårt gästrum (eller pigkammare som det hette som gammalt). Vi har verkligen inte stressat utan tagit det lugnt och grejat när vi haft lust. Vi började tapetsera i början av januari och lade golvet för en vecka sedan, hehe. Men det finns ju andra roliga saker i livet! Nu är rummet klart och vi är jättenöjda med resultatet. På bilden ovan kan ni se hur rummet såg ut först. Vi hade inte lagt ner någon kraft på att få det mysigt utan hade mest bara ställt dit en säng och förvaring för Christoffers jaktprylar och så står även min älskade tramporgel där.
Efter. Tada! Vi tar det från början!
Tramporgeln står kvar på sin vanliga plats prydd av diverse växter. Har 14 växter i rummet samt en på tillväxt, hehe.
Nya gardiner har införskaffats, två nya, likadana lampor har köpts och så köpte jag två nya fönsterbrädor då fönstret ovan saknade en sådan. Det känns bra att det är det enda nya jag köpt till rummet (ja, förutom golv och tapet då) men att återanvända möbler och prylar på nya sätt känns allra bäst.
Lite stökig före-bild.
Efter! I detta rum står Christoffers vapenskåp och eftersom sådana ska fästas i väggen efter en speciell "ritual" och att det dessutom väger ex antal kilo var det lite kämpigt att få bort det, men nu står det på sin plats igen. På väggen hänger några av Jax priser och diplom.
Ja, hörni. Inte var min kära farfar och farmor särskilt smakfulla när de valde detta golv. Det kan man inte ge dem. Å andra sidan är det ett slitstarkt golv - slitstarkt men absolut inte snyggt.
Det nya golvet! MYCKET fräschare. Ville först slita bort plastmattan och ta fram det ljusa trägolvet under men då sa Christoffer STOPP och sa att det räckte med att vi har gammalt originalträgolv på hela övervåningen samt i vardagsrummet. Okej då...
Före. Tapeten var ljusbeige/rosa med vit/beige/grått blommönster. Inte min favorit direkt.
Den nya tapeten heter "Trellis leaves" och kommer från kollektionen "Falsterbo II" från Boråstapeter och är en tapet med offwhite bakgrund och mönster i en sober, blå ton.
Och här kommer ett gäng detaljbilder!
Nattygsbordet är ett gammalt pottskåp som kommer från gammelfarmors hus.
Jag tog en gammal jutevävsäck, klippte sönder den och sydde en kudde. Tips, tips!
Tapeten i närbild. Valde att införskaffa nya, ljust mullvadsfärgade hissgardiner eftersom jag tyckte att de vita gardinerna som satt i rummet förut blev för blacka mot tapeten.
Känner frid när jag ser denna bild. Precis som jag vill att husets gäster ska känna.
Inte alls arrangerat... inte alls.
Tavla på min farmor som 20-nånting i Vilhelminas hembygdsdräkt och så en flygbild över gården som den såg ut i tidernas begynnelse. Nämen, bilden är nog från 40-50talet. Byggnader har försvunnit och tillkommit sedan bilden togs.
Omklädd pianopall!
Vit kudde från Ikea och blåmönstrad kudde från huset.
Barometern. Mycket viktig. Tänker alltid på Muminpappan när jag tittar på barometern.
Vi känner oss mycket nöjda över rummets förvandling. Det som är kvar är att införskaffa en läslampa, men jag köper ingen på måfå. Den jag köper ska kännas rätt. Har ni tips på någon som skulle passa rummets karaktär får ni gärna skriva i kommentarsfältet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Åh, nu vill jag komma och bo!
Svar: Det får du! Vilken dag som helst! Pyjamasparty och Muminfilm? :)
Carolina Lidström
Det blev väldigt fint därinne. Smakfullt inrett!
Svar: Tack så jättemycket!
Carolina Lidström

Sandra Lundin

2015-03-11 - 07:38:19
Vilken skillnad! Blev ju hur fint som helst. Så fräscht och stilrent men ändå hemtrevligt :)

Matilda Holmqvist

2015-03-14 - 18:07:20
Vilken skillnad! Rummet blev ju verkligen fantastiskt! Vad är det för tapet ni satt in? :-)

Skriv en kommentar