Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Lyckad dag i Vännäs

2015-06-15 22:05:00 i Allmänt

I går klev jag upp klockan 05.00 för att åka till Vännäs på hundutställning med Imra och mamma. Kolla Imras mäktiga rörelser! Hon fick fin kritik för dem! Bakom Imra springer tiken som blev bäst i ras (BIR) bland Flat coated retrievers och hon visas av Gunilla Berglund, Imras uppfödare. Tiken är en halvsyster till Imra.
Imra fick superfin kritik och blev tilldelad ett "Excellent" och ett CK och blev tredje bästa tik i sin klass. Kul! Nu är Imra tre år och man kan se att hon vuxit till sig bra i kroppen. Domaren kom från Slovenien och älskade verkligen flattarna, det var roligt att komma in i ringen och se hennes glädje av att se de yviga och spralliga hundarna! Vi ska ställa henne i Köping också den 19 juli så det blir spännande att se hur Imra bedöms då.
BIM (bäst i motsatt kön) blev Imras brorsa Buster och BIR blev halvsyrran Jena.
Det allra roligaste med dagen var att den inte tog slut efter bedömningen utan vi fick även stå på prispallen i finalringen på vår tredje utställningen tillsammans! Flatham´s kennel tog nämligen hem Best in show Uppfödarklass och BIS Avelsklass, hurra! Jag som ändå är lite av en novis på utställningar trots att jag hängt med Christoffer på ett tiotal fick veta att det som domaren tittar på i just dessa klasser är jämnheten hos hundarna: hur de rör sig och hur de ser ut - de ska vara så lika som möjligt och man ska kunna se tydliga linjer hos hundarna.
 
 
 
 

Kommentarer

Skriv en kommentar