Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

En lista om sommaren

2015-06-13 11:19:21 i Allmänt

Denna lista är lånad av Maja!
I sommar vill jag..
..äta: Ceviche, jordgubbar med mjölk, smultronsaft, färskpotatis, rabarberpaj, röda vinbär med vaniljglass och... ja, jag kan ju uppenbarligen fortsätta ett tag.
..läsa: "Inte gå under" av Malin Hedin som stått som påminnelse på min telefon hela våren, "The raven" av Edgar Allan Poe efter tips av en elev, massa inredningstidningar på en filt på bryggan med en piggelin i munnen och så ska jag läsa det jag läser varje sommar: ny, spännande ungdomslitteratur för att uppdatera mig inom det området.
..göra: Först och främst: öva på att inte göra ett jäkla dugg. Sedan: ta hand om lille valpen som hämtas om en vecka (paus för iiiihhhhh, wehooooo), hänga med mina höns i trädgården, BADA, åka till stugan i Dalarna och hänga med alla finingar där nere som Malin med familj och Moster Lillan till exempel, plocka blommor, kanske anlägga ett jordgubbsland, åka upp till Raja och plocka kopiösa mängder bär (lite av min och Christoffers favoritsyssla), träna hundarna, åka till Norrbyskär på Sabinas examensfest, anordna loppis med bästa grannarna och sen mest göra kortare små utflykter.
"I ett hav av hundkex", midsommar på Norrbyskär, 2011.
Bad med Imra, sommaren 2013.
Två favoriter, förra sommaren.
..vara: Förhoppningsvis lycklig med fräknar på näsan och ha en lugn andhämtning.
.. säga till mig själv: Nu räcker det. Det där blir bra.
..lyssna på: Sommarpratarna i P1! Längtar!
Sommarpratarna skrålar från den gamla radion i stugan!
En sommar jag minns: Någon sommar under sent 90-tal. Vi åkte ner till stugan och pappa och mamma frågade vad vi ville göra under den månad vi skulle vara där. Jag sa: hälsa på alla släktingar som har hästar, gå på biblioteket och låna hur många böcker man vill och så åka på roliga utflykter. Vi gjorde allt det. Minns hur jag fick kämpa för att få upp alla mina 22 lånade böcker upp på mitt sovloft där jag låg och läste och åt körsbär med en mygga envist surrande vid mitt ena öra. Jag är så oerhört tacksam över de fina somrar mamma och pappa har givit mig och mina bröder. 
En sommarresa: Sommaren mellan sjuan och åttan konfirmerades jag. Vi åkte på konfirmationsresa till Polen. Där besökte vi Auschwitz och Birkenau och det var en otrolig upplevelse. Minns att jag och min kompis Johanna grät och grät när vi passerade korridorer med foton där alla fångar var porträtterade med tomma ögon.
 

Kommentarer

Susanne
Alltså valpar! Har alldeles precis kommit hem från ett första möte med familjens nya valp. Otroligt liten och mjuk. Inte konstigt man alltid blir valpsjuk när man möter en.. :)
Svar: Åh, vad kul! Vad är det för ras? Ja, det är verkligen något speciellt med valpar :)
Carolina Lidström

Skriv en kommentar