Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Tjejsnack, fiske och solsken i blick

2015-07-12 20:52:00 i Allmänt

Inledde helgen med att göra fredagsfint till hönsen. Nu är de mest ute på gården och spankulerar om dagarna men på kvällen går de in i hönshuset och innan jag lägger mig går jag dit och säger godnatt.
Fredagskvällen tillbringades med dessa två damer. Emma har jag känt sedan vi som femåringar började i förskola tillsammans i Dalasjö skola och Johanna, som är Emmas kusin, fick jag som en väldigt fin bonus. Vi köpte massa goda saker och satt och pratade så där intensivt som man bara gör med riktigt bra tjejkompisar.
Sent på fredagkvällen åkte vi upp till Raja. Vi vaknade till strålande sol på lördagen så grabbarna for och fiskade och kom hem med fisk som vi rökte. Här ligger Christoffer och Robin och väntar in fisken. Vi fick också nio fjällöringar från Christoffers pappa som vi ska äta!
Det var fisketävling i Grubbtjärn så vi var där under eftermiddagen och en stund på kvällen. Jag somnade i solen på bryggan, hehe. Mysigt med vågskvalp osv...
Långben och lille valpen.
Köpte traditionsenlig köttsoppa och fick en redig portion.
Kristian myste med hundarna. Se vad otroligt lika Major och Jax är! Man kan verkligen se far och son-tendenserna. Christoffer och Acke var ute och körde och spanade efter älg sent på lördagkväll och när de precis skulle fara hem fick de se en ko med en kalv. Major fick spåra och gjorde det med god iver vilket tyder på stort älgintresse! Han kommer ju inte få jaga förrän nästa höst, men lukta lite kan han ju få göra. 
Tack alla för en mycket fin helg! Nu är det bara fyra dagar kvar till jag ÅKER TILL STUGAN! Hurra!
 
 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar