Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Söndagkväll i trädgården

2015-07-06 08:27:00 i Allmänt

Vallmomagi!
Trädgårdsnäva (tror jag?).
I år har vi dessutom en mycket speciell växtart som växer på åkern. Den är grå, ullig och har vassa tänder. Tycker om skuggrika platser och att växa bland högt gräs...
Gräslöken blommar för fullt!
Likaså den squash som växer utomhus i odlingsbänk. Räknade till tio blommor i går!
Minns ni att jag sa att jag skulle anlägga ett större jordgubbsland? (Innan hade vi bara ett gäng plantor i två odlingsbänkar, de gav visserligen bra med frukt men jordgubbar kan man aldrig få för mycket av). Nu är landet i ordning och plantorna i jorden. Vi lade helt sonika ner en 20 kvm stor markduk mitt på jorden och fäste den med järnrör (låter lite brutalt) och stenar så den inte skulle flyga iväg. Sedan tog vi en kniv och gjorde ett kryss för varje planta och tryckte ner en och en planta. Fördelar med markduk är att ogräsrensningen blir minimal och att fukten pch värmen håller bättre under duken. Nackdelen är att det ibland kan vara svårt för regnet att komma ner till plantorna då det har en tendens att rinna av duken istället. Därför är det viktigt att vattna extra när man nyplanterat.
Köpte en sort med rosa blommor och en sort med vita blommor.
Christoffer klippte gräset i går och körde uppsamlaren efter klipparen. Nyklippt gräs är jättebra att lägga i växthus, på friland och i odlingsbänkar då det dels håller undan ogräset eftersom ogräset kvävs och dels är det väldigt bra näring för växterna.
Major var såklart med hela kvällen, men nu börjar han faktiskt göra egna små utflykter på större områden av gården så man får hålla koll!
Jag rensade i pallkragarna iförd bästa sommarfrisyren: slarvig knut mitt på huvet!
Det är något sjukt härligt med att rensa, särskilt en kväll som i går då luften var varm och vinden fläktade så knotten höll sig borta trots att gräset var nyklippt.
Vi försökte få en bra bild på Major men han var inte på humör utan ville mest springa runt och härja. En fin sittbild bjöd han på i alla fall.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Anna S
Jag har oxå jordgubbsplantor med rosa blommor, blommar mycket och tidigare än dem vita, men sen vill det lixom inte hela vägen fram. Får mera/finare/godare gubbar på "originalet". Men då bör även tilläggas att jag Inte har några gröna fingrar och sköter inte direkt om mina plantor.
För övrigt verkar du ju ha en fantastisk trädgård som jag verkligen avundas!
Svar: Aha, ja så kanske det är. Jag valde dem mest för utseendets skull och för att ha en annan sort. Tänker att om de säljer dem på Trädgårdshandeln här borde de rimligtvis fungera i zon sju. Fast hoppas att de ger mycket bär, det är ju det man vill ha! :) Tack snälla du! Jag ska dock inte ta åt mig hela äran utan det är ju min kära farmor och farfar som har grundlagt trädgården (och så har farfar tagit ner en del träd också till min stora sorg, hehe). Ha en bra dag!
Carolina Lidström

Therese Bjärstig

2015-07-07 - 15:10:33
Sittbilden var verkligen fin <3 Blir nog en stilig herre som går i sin fars fotspår! :-) Underbara bilder rakt igenom, vill ha mer sol och värme... Ok om det regnar en eller ett par dagar för växtligheten, men sedan kräver min semester SOL ;-D Ha det fint!

Skriv en kommentar