Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Lydnads- och spårträning

2015-07-13 21:35:00 i Allmänt

 Bild från i våras. 
Nu när Imra är tillbaka från semestern fortsätter vi träningen mot nya mål. I kväll kom Maria och Väjja ut så vi tränade tillsammans med dem. Först lade vi ut ett appellspår åt varandra och medan spåren låg till sig tränade vi momenten ur lydnadsklass 2. Det var inte Imras bästa kväll och hon var märkbart tagen av sin löpning (som nu är på sluttampen på dygn 18 som tur är!) och all miljoners knott som gjorde oss sällskap. Vi får ta nya tag en annan dag! 
Spåret gick relativt bra och Imras förare (det vill säga jag, rikspuckot) kan lära sig att lita på hunden. Var stensäker på att Imra vinklat av fel och tog om vinkeln men Maria hade gått precis där Imra gick. Suck. Lita ALLTID alltid på hundens nos! 

Skriv en kommentar